SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA KUVAJU TESTENINU: Da bi bila SAVRŠENA, jednu stvar MORATE uraditi, a drugu ne smete NIKAKO!
Foto: Profimedia

SAVET ZLATA VREDAN

SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA KUVAJU TESTENINU: Da bi bila SAVRŠENA, jednu stvar MORATE uraditi, a drugu ne smete NIKAKO!

Žena -

Odlučili smo da saznamo koji je najbolji način za kuvanje testenine, tj. šta nikako ne smete da radite, a šta morate kako se testenina ne bi slepila tokom kuvanja.

Šta ne smete da radite:

Nikada nemojte da stavljate ulje u vodu za kuvanje testenine jer je to prilično loš savet. Stvar je u tome da će ulje stajati na površini vode, neće pomoći u tome da se testenina ne lepi i onda, kada je budete cedili, testenina će pokupiti ulje s površine. Loša stvar je što tako nauljena testenina, neće lepo upiti sos.

Šta bi trebalo da radite:

Tajna je u tome da stavite mnogo vode i da voda brzo provri. Takođe je vrlo bitno da posolite vodu za kuvanje testenine jer so dovodi do povišenja vrenja. Vodu treba dobro da posolite, kako bi imala ukus kao morska voda.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Večernji/Foto:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track