Najnovije vesti

PLASTIČNI HIRURG SMISLIO DIJETU KOJA EKSTREMNO TOPI MASTI! Bićete kao DIVA sa crvenog tepiha dok kažete KEKS!
Foto: Profimedia

ZGODNI I MRŠAVIJI

PLASTIČNI HIRURG SMISLIO DIJETU KOJA EKSTREMNO TOPI MASTI! Bićete kao DIVA sa crvenog tepiha dok kažete KEKS!

Žena

Dubrou dijeta u svojoj suštini ne predstavlja inovaciju, već je kombinacija dva već poznata režima - keto ishrane i povremenog posta.

Plastični hirurg Teri Dubrou tvrdi da ovakav način isgrane dovodi do snižavanja insulina, doprinosi smanjenju hroničnih upala, usporava proces starenja i poboljšava stanje kože. U nizu intervjua svoje tvrdnje o efikasnosti dijete potkrepio je i istraživanjem u kom je učestvovalo oko 100 ljudi, a gde su svi u proseku izgubili po 20 kilograma.

Tri faze dijete

Dubrou je ovu dijetu podelio u tri faze: fazu brzog pokretanja, fazu postizanja željene težine i fazu održavanja. Ono što su dobre vesti jeste da postoje i "dani za varanje".

Faza 1: Ova faza traje od dva do pet dana i podrazumeva gladovanje u trajanju od 16 sati, a neophodna je kako bi se uopšte pokrenuo proces mršavljenja. U toku osam sati kada smete da jedete, preporučena hrana su belančevine, zdrave masnoće, mlečni obroci i povrće bez skroba, te veoma malo voća . Dozvoljeno je piti vodu, čaj i kafu bez šećera, kao i sva pića koja nemaju kalorije. Prilično je rigorozna, s obzirom da se savetuje da se unosi oko 1200 kalorija na dan, a zove se još i "faza crvenog tepiha" s obzirom da u rekordnom roku čini da izgledate mršavije.

Faza 2: Ova faza traje onoliko dugo dok se ne skine željeni broj kilograma. Vreme gladovanja traje od 12 do 16 sati, zavisi kojom brzinom želite da mršavite. Jede se ista hrana kao i u prvoj fazi, ali sa više zdravih masti, složenih ugljenih hidrata i voća. Dozvoljeno je s vremena na vreme popiti malo alkohola.

Faza 3: Ova faza bi trebalo da traje zauvek kako bi se održavala željena kilaža i preventivno uticalo na bolesti. Dva dana u nedelji treba gladovati 16 sati dnevno, a pet 12 sati. Ishrana je ista kao u fazi broj 2.

Prednosti i mane ove dijete

Ono što većina stručnjaka navodi kao prednost ove dijete jeste što će neminovno dovesti do gubitka kilograma, što i jeste cilj.

S druge strane, akcentuju kako sam Dubrou nije osmislio ništa inovativno, s obzirom da je samo spojio dva popularna trenda u ishrani.

Uz ovaj režim savetuju se i da uvedete fizičku aktivnost - oko pola sata na dan, a preporučuje se isključivo u potpunosti zdravim osobama.

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...