REKLI SU JOJ DA NEĆE MOĆI DA ZATRUDNI ZBOG 2 MATERICE: Mesec dana kasnije desilo se ČUDO, iako je imala i 2 polna organa!
Ilustracija, Foto: Pruntscreen

POTUKLA SVA PREDVIĐANJA

REKLI SU JOJ DA NEĆE MOĆI DA ZATRUDNI ZBOG 2 MATERICE: Mesec dana kasnije desilo se ČUDO, iako je imala i 2 polna organa!

Žena -

Lauren Koter (34) je mislila da nikada neće imati decu, jer su joj lekari rekli da će teško moći da ostane u drugom stanju. Naime, od 15. godine života patila je od jakih menstrualnih grčeva. Bila je uverena je to zbog sindroma policističnih jajnika.

Ipak, godinu dana kasnije saznala je da nisu u pitanju policistični jajnici, već da ima dupliranu matericu - stanje u kome se žena rađa s dve materice, dva grlića materice i, u njenom slučaju, i dve vagine.

Lauren je u braku s policajcem Benom (33) i kaže da to nikada nije negativno uticalo na njihov seksualni život. Ipak, lekari su joj rekli da bi mogla da ima velikih problema sa trudnoćom i porođajem zbog smanjene veličine materice, kao i manjeg grlića.

Uprkos lošim prognozama, Lauren je uspela da rodi dvoje dece - ćerku Ameli (5) i sina Harveja (3). Mislila je da se njihova porodica više neće širiti.

Uspela je da zatrudni usprkos tome što je ugradila spiralu. Devet meseci kasnije na sviet su došle Bliznakinje Maja i Eva. Lauren kaže da je sve devojčice nosila u desnoj maternici, dok se sin Harvi razvijao u levoj.

Prisetila se početka veze sa Benom i koliko ju je bilo strah da mu kaže istinu o sebi.

- Već u ranoj fazi naše veze Ben i ja smo razgovarali o tome da imamo decu. Bilo je sasvim jasno da on zaista želi da postane tata. Znala sam da moram biti otvorena i iskrena i reći mu da to možda neće biti moguće kod mene. Srećom, to mu nije smetalo. Razgovarali smo i složili se da postoji više načina da imate dete ako to zaista želite, svim srcem - prisetila se, lai je uprkos strahovima lako ostala trudna.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizaciji, sa ovakvom dijagnozom rađa se otprilike jedna na 3000 žena, a radi se o tome da se tokom razvoja u u majčinom stomaku njihova maternica ne formira kako treba.

Lauren kaže da je, nekoliko meseci nakon dijagnoze, otišla na lasersku operaciju kojom su joj uklonili pregradni zid između dve vagine, što joj je kasnije omogućilo da uživa u seksu.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock

- Nisam mnogo razmišljala o tome u to vreme. Sve čega se sećam je to da su mi ponavljali da ću morati na tu operaciju da bih kasnije imala normalan život, ali nisu se upuštali u neke posebne detalje - prisetila se.

Lauren je ispričala da je ostala trudna samo mesec dana nakon što su odlučili da imaju dete.

- Kupila sam gomilu testova za trudnoću i svake nedelje proveravala da li sam trudna. Tog jutra sam uradila test i ugledala vrlo plavu crtu. Nisam bila sigurna, pa sam te nedelje svako jutro ponavljala test, a plava linija postajala je sve tamnija i tamnija. Tada sam bila sigurna da nosim dete - rekla je.

Bila je sve vreme pod nadzorom lekara koji su je upozorili da je grlić desne maternice u kojoj se dete razvija previše uzak i da neće moći da se raširi koliko treba da bi beba izašla iz nje klasičnim porođajem. Zbog toga su je podvrgnuli carskom rezu. Na svet je došla zdrava devočica Ameli.

Godinu i po dana kasnije Lauren i Ben su odlučili da pokušaju. Ovaj put je trudna ostala nakon samo dva meseca, a beba se smestila u levu matericu. I Harvi je rođen carskim rezom.

Iako nakon toga nije planirala da ima još dece, zatrudnela je i rodila zdrave bliznakinje.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Mirror/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track