RUSKINJI (2) ZABRANILI DA IDE U VRTIĆ ZBOG IZGLEDA: Nisu dopustili da se upiše u JASLICE jer će PLAŠITI drugu decu (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube

SKANDAL

RUSKINJI (2) ZABRANILI DA IDE U VRTIĆ ZBOG IZGLEDA: Nisu dopustili da se upiše u JASLICE jer će PLAŠITI drugu decu (FOTO)

Žena -

Sofija Zaharova, dvogodišnja devojčica iz Rusije ima deformaciju lobanje i spojene prste na nogama i rukama, a upravo iz tog razloga joj nisu dopustili da se upiše u jaslice jer bi mogla da uplašii drugu decu.

Roditelji devojčice, Svetlana i Rasul, užasnuti su ovom reakcijom. "Rekli su nam da prvo moramo da je odvedemo na operaciju kako bi mogla da krene u jaslice kao sva ostala deca".

S druge strane, stručnjak i psiholog Ekaterina Belan je rekla da je potrebno da se Sofija što pre socijalizuje sa drugom decom jer će to bitno uticati na njeno stanje i razvoj. "Što pre počne da priča s drugom decom, biće joj lakše da prihvati sebe takvu kakva jeste", rekla je Belan.

Sa druge strane, roditelji rade na tome da što pre dobiju termin operacije.

Da sve bude još gore, roditelji žive u kući na selu bez vode i grejanja. Trenutno se istražuje ko je odbio da upiše devojčicu u jaslice i zašto joj nije pružena potrebna medicinska nega, a pružiće se i dom porordici kako ne bi morali da provedu zimu na hladnoći.

Slučajevi u kojima obrazovne ustanove odbijaju da upišu decu nisu retkost. Tako je direktorka privatne škole 2016. godine odbila da upiše dete u školu jer su mu roditelji homoseksualci, a potom je dobila zabranu predavanja u trajanju od godinu dana. Takođe, u Berlinu je jedan vrtić 2016. godine odbio da upiše devojčicu zbog njenog imena - Ela, jer već imaju jednu devojčicu istog imena.

Kurir.rs/Daily mail/ Foto: Printscreen/youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track