OD MUKE SE UGOJILA, PA NATERALA DEČKA DA KRENU NA DIJETU! Zajedno su smršali 100 kila, a sad su GLAVNE FACE i niko ne izgleda bolje od njih! Kad ih vidite nećete verovati svojim očima (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

DOVELI SE U RED

OD MUKE SE UGOJILA, PA NATERALA DEČKA DA KRENU NA DIJETU! Zajedno su smršali 100 kila, a sad su GLAVNE FACE i niko ne izgleda bolje od njih! Kad ih vidite nećete verovati svojim očima (FOTO)

Žena -

Džasmin Parent (30) iz Kanade imala je 135 kilograma, a po sopstvenom priznanju - ugojila se jer je u hrani tražila utehu zbog očeve smrti i drugih neprijatnih životnih situacija. I njen verenik Džeremi (27) imao je problema sa viškom kilograma - brojka na vagi pokazivala je čitavih 150.

Oboje su rešili da stave tačku na ovakvo stanje stvari, te su u roku od godinu dana uspeli da se u potpunosti transformišu. Džasmin je pošlo za rukom da skine 56 kilograma, a Džeremiju 46.

Tvrde da su motivaciju pronašli u ćerkama - želeli su da im budu dobar uzor.

"U početku nisam ni sanjala da ćemo uspeti. Naše prehrambene navike bile su grozne. Nismo pripremali sami nijedno jelo kod kuće. Mnogo smo novca trošili na brzu hranu i dostavu iste. Jedini način da smršamo bio je da te navike promenimo kompletno ", objasnila je Džasmin, dodajući kako je mrzela svoj odraz u ogledalu i kako je mislila da zbog težine ne može da bude majka kakva želi.

Trenutak koji je sve promenio jeste onaj kada je ugledala fotografiju na kojoj je pozirala sa prijateljicama i shvatila da je zaista predebela.

"Razmišljala sam. Nisam imala ni trideset godina, a fizički nisam bila sposobna ni da se popnem uz stepenice, a da me nešto ne boli. Postajala sam sve veća i veća", prisetila se.

Ona i Džeremi tada su rešili da krenu u avanturu - počeli su da vežbaju pomoću video vežbi, značajno su smanjili unos soli i šećera, i praktikovali su 21-dnevni plan obroka. Danas priznaju da je taj put bio pakleno težak, ali da je ključ uspeha - ne odustajati.

"Nastavili smo svaki put kada je bilo najteže. Želeli smo da ćerkama budemo primer. Radilo se zapravo o postavljanju prioriteta, hoćemo li provesti 20 minuta gledajući Netflix ili ćemo imati brzi trening u dnevnoj sobi u trajanju od pola sata", kaže Džeremi.

Džasmin je sve dokumentovala i na društvenim mrežama, a interesovanje za njenu transformaciju i savete bilo je toliko da danas zarađuje upravo na taj način. Na Instagramu ima gotovo 170.000 pratilaca, i svakodnevno sa njima deli fotografije transformacije i priča o izazovima sa kojima se nosila tokom mršavljenja.

Poslednji korak u njenoj transformaciji bio je zahvat uklanjanja viška kože koja je ostala da visi nakon što je izgubila veliki broj kilograma.

"Konačno mi se sviđa ono što vidim kada se pogledam u ogledalo. Sada jednostavno mogu da se opustim i uživam u načinu života koji sam stvorila za sebe. Napokon osećam kao da je samo nebo granica", istakla je.

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja