Najnovije vesti

KADA PLANIRAŠ DA RAĐAŠ? Žene koje su prešle TRIDESETU, MRZE ovih 5 pitanja, a stalno moraju da odgovaraju na njih!
Foto: Profimedia

NE POSTAVLJATE IH!

KADA PLANIRAŠ DA RAĐAŠ? Žene koje su prešle TRIDESETU, MRZE ovih 5 pitanja, a stalno moraju da odgovaraju na njih!

Žena

Trenutak u kojem shvatite da više nećete pisati broj 2 pored svog imena i da ćete u raznim prijavama i anketama morati da zaokružujete polje koje kaže „od 30 do 40“, nije jednostavan za mnoge žene

 

Dok su je neke s veseljem prihvatile, druge su morale da se potrude da taj pojam vežu za svoj lik. Ipak, jednom kada prihvatimo da je starenje pustolovina života i kada shvatimo da baš svaka nova godina sa sobom nosi neprocenjive trenutke, malo je toga što nas može pokolebati.

 

Ipak, postoje mnogi koji kao smatraju da bi određene stvari, poput dece, braka, ili posla trebalo da budu "završene" ili barem "načete" do tridesete, jer za to postoji nepisano pravilo. Pravilo, u koje svako sam odlučuje da li će i u kojoj meri da veruje. Zato sledeći put dobro razmislite pre nego što ženi u tridesetima postavite neko od sledećih pitanja.

 

1. A šta je sa brakom?


Ako je žena koja je napunila trideset godina u dugoj vezi, neizostavno i najčešće pitanje na svim okupljanjima, posebno onim porodičnim, vezano je za stupanje u brak. Još je gore ako nije u vezi. Takva pitanja i zadiranje u tuđu intimu u sekundi može uništiti dobro raspoloženje.


Žena najbolje zna kako izgleda njena veza i zašto jeste ili nije u braku i da li uopšte o tome razmišlja. Osim toga, bolje je biti siguran u svoju odluku i ne žuriti u to samo zato što nam nametnute društvene „norme“ tako kažu? Brak nije nešto što treba olako shvatiti. Iziskuje mnogo ljubavi, uzajamnog poverenja, kompromisa i čvrstog prijateljstva koje je temelj svega.

 

foto: Profimedia

 

2. Planiraš li da rodiš?


Ženina maternica samo je njena stvar. Tačka.

 

Svaka žena, bez obzira na godine, sama odlučuje o tome da li će imati decu. Iako nema sumnje u to da se oseća pritisak roditelja, rodbine, pa čak i prijateljica koje imaju decu, žena ne bi trebalo da donosi odluku o majčinstvu samo zbog guranja znatiželjnih nosova.


Osim toga, postoji i druga strana priče. Koliko li je samo žena u tridesetima koje bi svim srcem želele da budu majke, a nemaju partnera s kojim bi to ostvarile ili se pak bore s neplodnošću? Koliko samo žena zaspi u suzama zbog nedavnog spontanog pobačaja? Nemojte im postavljati ovo pitanje. Nikada.

 

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

3. Zar još uvek nemaš posao?


U proteklih nekoliko godina Srbiju i svet itekako je protresla recesija. To su posebno osetili mladi koji su ovih meseci napunili trideset godina. U vreme njihovog upisa na studije recesija je bila na svom vrhuncu, a nastavila se i kada su diplomirali, iako u blažem obliku.

 

Mnogi mladi ljudi traže svoje mesto pod suncem, kombinuju i honorarne poslove, traže poslodavce koji im život neće pretvoriti u pakao i zbog kojih neće biti na lekovima.

 

Ako žena u tridesetima nema siguran posao i korporacijsku karijeru, to ne znači da je manje vredna i da ne radi. Naprotiv, upravo takve koje moraju da krpe kraj s krajem obično rade mnogo više. Čast izuzecima.

 

foto: Profimedia

4. Kada ćeš uzeti stambeni kredit?


Usko vezano za karijeru jeste i stambeno pitanje.

 

Ništa drukčije nije ni ako se osoba otisne u podstanare. Neretko čujemo da je bolje uzeti kredit nego plaćati stanarinu. To je svakako tačno, ali za dobijanje kredita moraju se ispuniti određeni uslovi koje nema svaka osoba koja je napunila 30 godina. Nečiji bankovni račun i krediti zaista se tiču samo njega. Pitanja o tome zašto je neko još uvek podstanar ili živi s roditeljima jednako su neumesna kao i ona o braku i deci.

 

foto: Profimedia

5. Da li misliš da je vreme da počneš da se oblačiš i ponašaš u skladu sa godinama?

 

Ooo, da! Evo ih. Zašto još uvek nosiš 'starke'? Zar ti priliči nošenje pocepanih farmerki?  Hm, da ti nije ta suknja malo prekratka? 

 

Bilo da dolaze od vaše majke, prijateljice ili komšinice koja uvek želi da zna malo više, pitanja o stilu odevanja vrlo su često upućena ženama u tridesetima. Nema nikakve sumnje u to da se treba odevati u skladu sa situacijom pa nećemo obući istu garderobu kada idemo na poslovni sastanak, na ručak s prijateljicom ili u posetu budućoj svekrvi.

 

Ipak, svaka žena najbolje zna u čemu se oseća prijatno i godine s time nemaju nikakve veze. Ako je njoj prijatno i oblači se u skladu sa situacijom, to je samo njena stvar. Osim toga, šta zapravo znači "ponašati se u skladu s godinama"? Postoji li neki priručnik za to?

 

Iako nijedna žena koja je napunila 30 godina ne bi trebalo da se opterećuje bilo kojom od navedenih stavki, pritisak okoline često čini svoje. Zato je uvek bolje gledati svoj život, raditi na svom razvoju, svojim potencijalima i snovima, a ne baviti se tuđima.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss7.24sata.hr/Foto. Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...