Najnovije vesti

ONE NE SMEJU DA POLJUBE MUŽA, DRŽE PREKRŠTENE NOGE ILI IZLAZE: 12 stvari koje su PRINCEZAMA strogo ZABRANJENE!
Foto: Profimedia

nije im lako

ONE NE SMEJU DA POLJUBE MUŽA, DRŽE PREKRŠTENE NOGE ILI IZLAZE: 12 stvari koje su PRINCEZAMA strogo ZABRANJENE!

Žena

Ljubitelji sedme sile rado se sećaju Grejs Keli koja je, nakon udaje za princa, odustala od svoje glumačke karijere. Danas vrlo popularne princeze, koje su ove titule dobile takođe zahvaljujući udaji, Kejt Midlton i Megan Markl, morale su poput Kelijeve da pristanu na brojna pravila koja nameće pripadanje kraljevskoj porodici.

Neka od pravila koja se moraju poštovati deluju zastarelo, nekima ćete se verovatno smejati, zbog nekih možda poput Kalimera uzvikivati “nepravda” ali iza svakog od ovih pravila stoji neki razlog.

Evo šta mediji navode kao najzanimljivije stvari koje princeze ne smeju da rade:

Princeze ne smejuu da daju autograme

Princezama je dozvoljeno da se fotografišu sa fanovima kraljevske loze, mogu da se rukuju, prihvate cveće, ali ne smeju da daju autograme. Ovo pravilo je nastalo zbog straha kraljice Elizabete da će neko zlouoptrebiti potpis. Princeza svoj potpis može ostaviti samo na zvaničnom dokumentu.

foto: Profimedia

Princeze ne smeju samostalno da vode svoje društvene mreže

Ovo pravilo, očigledno novijeg datuma, podrazumijeva da princeze ne smeju imati svoj Fejsbuk, Instagram ili Tviter profil, kao ni blogove. Megan Markl je imala blog “The Ti” kojeg je morala da se odrekne. Na društvenim mrežama članovi kraljevske porodice prisutni su samo kroz zajednički profil, "Kensington Palace" i koriste ga skoro isključivo za najavu događaja kojima će prisustvovati.

foto: Profimedia

Princeze ne smeju da imaju karijeru

Megan Markl je poput Grejs Keli bila glumica, dok je Kejt Midlton radila u porodičnoj kompaniji. Nakon udaje, bavljenje profesijama je moralo da prestane. Umesto toga, njihova dužnost je da se bave humanitarnim radom. Svaka od njih ima fond i može da usmeri sredstva u organizacije koje podržava.

foto: Profimedia

Princeze ne smeju da prekrste noge dok sede

Noge i kolena moraju biti sastavljeni. Princeza eventualno može prekrstiti članke ako želi.

Princeze ne smeju da se poljube sa mužem u javnosti

Kraljica smatra da je nepristojno pokazivati osećanja u javnosti, a insistira da se njeni unuci pristojno ponašaju. Dakle, nema ljubljenja, a i držanje za ruke nije najpoželjnije. Zbog ovog pravila, mediji su nagađali da Vilijam i Kejt zapravo nisu bliski, a zamalo je nastao skandal kad je Markl poljubila Harija nakon polo meča. Oprošteno joj je jer se događaj nije smatrao zvaničnim.

Princeze ne smeju da glasaju na izborima

Ovo nije strogo pravilo. Zakon ne zabranjuje kraljevskoj porodici da glasa na izborima, ali istovremeno navodi da je kraljičino glasanje protivustavno. Ipak, tradicionalno članovi porodice bliski kraljici ne glasaju.

Princeze ne smiju da igraju monopol

Ovo pravilo se zapravo odnosi na sve članove kraljevske porodice. Smatra se da monopol previše raspiruje strasti i da može izazvati svađe.

Princeze ne smeju da jedu ostrige

Ovo pravilo je uvedeno zbog potencijalnih alergijskih reakcija ili trovanja hranom što može biti rezultat neadekvatnog odlaganja hrane. Pravilo je uvedeno da bi se kraljevska porodica zaštitila.

Prineceze ne smeju da izlaze same

Samostalni izlasci su zabranjeni. Čak i odlazak u kupovinu. Princeze uvek prate telohranitelji, a Megan Markle navodno ima samo žene telohranitelje.

Princeze ne smiju da odu na spavanje prije kraljice

Ovo pravilo se naravno primenjuje samo onda kada su princeza i kraljica na istom mestu. Smatra se lošim gestom uraditi bilo šta pre kraljice, ako ona u tome učestvuje. Ako ručaju za istim stolom, kraljica mora prva da počne obrok. Čak i za rođendane, kraljica je ta koja prva dobija parče torte. A nakon što završi obrok, svi moraju da prestanu da jedu.

foto: Profimedia

Modna pravila

Iako mnoga pravila nisu zvanična, već prosto preferencije kraljice, britanske princeze ih se strogo pridržavaju. To je pogotovo slučaj sa modnim pravilima.

• Princeze ne smu da nose kratke suknje. Čak i dužina neposredno iznad kolena se smatra neadekvatnom. Jasno pravilo o dužini ipak ne postoji. Nedozvoljeno je ono što kraljica proglasi prekratkim.

• Jarko nalakirani nokti takođe ne dolaze u obzir. Pastelne boje ili odsustvo laka na noktima su poželjne opcije. Megan Markl je nedavno imala manikir nešto jače roze boje i javnost je na ovo negativno reagovala.

foto: Profimedia

Kurir.rs/CDM.me/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...