Najnovije vesti

AKO NE ČISTITE RADIJATORE, MOŽETE DA DOBIJETE VIŠE RAČUNE ZA GREJANJE! Evo kako da ga obrišete PRAVILNO i sprečite TROŠKOVE!
Foto: Profimedia

DOMAĆICE OBRATITE PAŽNJU

AKO NE ČISTITE RADIJATORE, MOŽETE DA DOBIJETE VIŠE RAČUNE ZA GREJANJE! Evo kako da ga obrišete PRAVILNO i sprečite TROŠKOVE!

Žena

Sakupljanje prašine između rešetki može začepiti protok toplote, a tada oni moraju snažnije raditi kako bi zagrejali celu prostoriju u kojoj se nalaze.

Pre čišćenja radijatora obavezno isključite grejanje. Ovo je sigurnosna mera jer ćete radijator čistiti vodom, a i prljavština će lakše otići s hladnih površina.

foto: Profimedia

Na gornjem delu radijatora nalaze se otvori koje je jednostavno očistiti korišnjem fena za kosu. Fen upalite i stavite topli vazduh da svojim strujanjem kroz otvore ukloni veće količine prašine i prljavštine. Isti efekt možete postići i ako imate usisivač na paru. Sve ono što se nalazilo u radijatoru sada će pasti na pod, a to jednostavno pometite ili usisajte. Za sledeći korak idealno bi bilo koristiti drveni štap prekriven pamučnom tkaninom. Od gore prema dole svaku rešetku očistite zasebno.

Završite čišćenjem spolja. Sok od limuna razredite u vodi i mokrom krpom prebrišite radijator. Ostavite da se osuši, a tek kada budute u potpunosti sigurni da nije vlažan možete ponovno upaliti svoj radijator.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...