SPASITE UNIŠTENE STVARI: 6 trikova koje valja znati
Foto: Shutterstock

Supersaveti

SPASITE UNIŠTENE STVARI: 6 trikova koje valja znati

Žena -

Jednostavno je Sirće uklanja fleke s kožne obuće, a one od pudera skinuće pena za brijanje

Uprljali ste omiljene čizme od antilopa na putu prema kući, ili je možda, dok ste oblačili majicu, na njoj ostao trag pudera?Nemojte se nervirati, za sve ove male probleme postoji način da ih rešite. Evo kako:

Fleke od pudera na majici

foto: Shutterstock

Tragove od tečnog pudera na garderobi najlakše ćete ukloniti pomoću pene za brijanje. Nanesite je direktno na mrlju, dobro utrljajte, a zatim ubacite u mašinu za pranje veša i operite na uobičajen način.

Učvrstite naočare

foto: Shutterstock

Na omiljenim naočarima su popustili šrafovi? Ne brinite! Ponovo ih nežno zašrafite, pa na njih nanesite malo bezbojnog laka za nokte, koji će fiksirati šrafove i naočare će biti čvrste kao da su tek kupljene.

Očistite obuću od antilopa

foto: Shutterstock

Tvrdoglavu prljavštinu s obuće od antilopa (ili ako se slegla) uklonićete koristeći običnu turpiju za nokte. Ipak, to radite što nežnije kako cipele ili čizme ne biste oštetili.

Uklonite neprijatni miris iz patika

foto: Shutterstock

Neprijatan miris iz patika ili cipela možete ukloniti ako u njih sipate sodu bikarbonu i ostavite je da odstoji preko noći. Sutradan obuću dobro istresite ili još bolje usisajte.

Sredite kožnu obuću

foto: Shutterstock

Mrlje od vode s kožne obuće uklonićete tako što ćete ih nežno istrljati četkicom za zube koju ste prethodno umočili u razblaženo sirće. Ako nemate odgovarajuću boju kreme za cipele, uvek ih možete očistiti losionom za telo ili bilo kojom drugom kremom.

Ispolirajte lakovane cipele

Vratite sjaj lakovanoj obući tako što ćete je ispolirati pomoću tečnosti za pranje prozora, koju ćete naprskati na malo vate.

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track