JAPANSKA VODICA TOPI MASTI NA STOMAKU, BUTINAMA I LEĐIMA: Recept je toliko jednostavan, da ćete ga napraviti za 5 MINUTA! Pijte ga svaki dan i rezultat će vas ODUŠEVITI
Foto: Profimedia

ODLIČAN NAPITAK

JAPANSKA VODICA TOPI MASTI NA STOMAKU, BUTINAMA I LEĐIMA: Recept je toliko jednostavan, da ćete ga napraviti za 5 MINUTA! Pijte ga svaki dan i rezultat će vas ODUŠEVITI

Žena -

Na internetu postoje brojne dijete, recepti i lekovi za gubitak težine, a verovatno ste neke već i probali i zaključili da pojedini deluju, a neki baš i ne.

Jedan recept ističe se svojom učinkovitošću i brzim rezultatima - đumbirova voda. Đumbirova voda pomaže u sagorevanju masnoća čak i sa mesta gde su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara. Osim što doprinosi mršavljenju dobro će uticati i na celokupno zdravlje, jer štiti od brojnih bolesti budući da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva.

Napitak deluje tako da ubrzava metabolizam i pomaže telu u sagorevanju masti, bez štetnih posledica. Osim dobrobiti za liniju ima i niz povoljnih učinaka za zdravlje.

foto: Shutterstock

Povoljni učinci Japanske vode za zdravlje

Normalizuje krvni pritisak - redovino pijenje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog pritiska, a sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija - vekovima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip.

Ima protivupalno dejstvo - piće ima snažna protivupalna svojstva koja ga čine idealnim lekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

Poboljšava cirkulaciju - đumbir ima sposobnost da poveća cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti gvožđa i cinka. Oba minerala mogu poboljšati protok krvi i sprečiti niz problema povezanih s lošom cirkulacijom.

Umanjuje simptome prehlade i gripe - redovna konzumacija đumbira poboljšava imunitet.

foto: Profimedia

Reguliše probavu - đumbirova voda eliminiše neugodne probavne probleme kao što su nadutost, refluks kiseline i zatvor.

Olakšava bol u zglobovima - zahvaljujući protivupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode sprečiće bol u zglobovima. Sastojci:

  • 1, 5 l vode
  • Nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)
  • Malo limunovog soka

Piti svaki dan.

Priprema:

Stavite vodu da proključa, a u međuvremenu đumbir ogulite i isecite na kolutove. Dodajte đumbir u prokuvanu vodu i kuvajte dok ne omekša. Skinite sa šporeta, ohladite i dodajte limunov sok.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Miss7.24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track