OVE 4 FRIZURE SU IDEALNE ZA ŽENE KOJE SU PREŠLE ČETRDESETU: Izgledaćete barem 10 godina mlađe, a to dokazuju i POZNATE DAME (FOTO)
Foto: Profimedia

savršen izbor

OVE 4 FRIZURE SU IDEALNE ZA ŽENE KOJE SU PREŠLE ČETRDESETU: Izgledaćete barem 10 godina mlađe, a to dokazuju i POZNATE DAME (FOTO)

Žena -

Kratka kosa "skida" godine, a po mišljenju mnogih stručnjaka, idealna je za žene koje su prešle četrdesetu godinu. Ipak, ne treba biti rob trendova i nositi nešto samo zato što je popularno. Postoje frizure koje podrazumevaju i dužu kosu, a takođe podmlađuju. Ovo su neke od njih.

Lob uz "zavesa" šiške

Ovaj tip šiški koje se lagano šire u stranu idealan je za žene visokog čela. Osim što će skrenuti pogled s čela, ovakva frizura na lice deluje tako da izgleda svežije i "mekše". Ženama koje imaju gustu kosu odlično stoji lob ili "long bob", ali ovu frizuru rado nose i one s nešto tanjom kosom. Ipak, u tom slučaju bitno je stvoriti prirodni volumen - dovoljno je tek nekoliko talasa na kosi, dok ostatak kose ne bi trebalo da bude previše priljubljen uz čelo. Najbolji primer je jedna od frizura koje je nekad nosila Džesika Alba.

foto: Profimedia

Talasi

Samo jedan pogled na Džulijan Mur govori više od hiljadu reči. Čak ni u zrelim godinama se ne odriče duže kose, a i zašto bi kada joj odlično stoji. Ona tačno zna kako da nosi talase na njen tip kose - bitno je imati lagano uvijenu kosu, a ne velike neukrotive kovrdže. Ova frizura odlična je za žene okruglijeg lica koje uz to imaju i prirodne valove. Što je kosa duža, utisak će biti ležerniji. Pre odluke da pustite poludugu kosu uz stilizovanje talasima posavetujte se s frizerom. Ako se pokaže da će vam talasi brzo pasti i postati ravni, a kosa izgubiti volumen, bolje izbegnite ovu frizuru. Mogla bi da stvori utisak nemarnosti. Ipak je uvijena kosa ta koja daje "anti-age" efekat.

foto: Profimedia

Nestašni bob

Idealno za žene koje imaju nestašnu, neposlušnu, ali jaku kosu. Ovo je jedna od onih frizura za koje bismo mogli reći: "gde me staviš tu ću rasti". Poenta ove frizure je da kakav god potez rukom napravite (prođete prstima kroz kosu, namestite pramen u jednu stranu, razbarušite je), frizura će baš takva i ostati. Mila Jovović ima totalni #hairgoals. Njen tamni bob s razdeljkom sa strane uvek izgleda besprekorno i u istom trenutku odaje utisak nemarnosti. Ipak, na dobar način, ne neuredan.

foto: Profimedia

Piksi frizura

Ne znamo da li Šarliz Teron uopšte možemo da zamislimo sa drugačijom kosom! Iako piksi frizura sama po sebi izgleda pomalo dečački, lepa južnoafrička glumica baš kao i mnoge žene ruši takve stereotipe. Ova frizura zahteva ozbiljno održavanje, pa je tako treba i shvatiti - odlazak kod frizera svakih nekoliko nedelja je nužan. Ipak, odlično stoji ženama uskog i izražajnog lica!

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss7.24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track