SATIMA SAM PLAKALA KADA MI JE SIN REKAO DA SAM DEBELA: Imala je 134 kg i DOTAKLA DNO, a onda odlučila da se promeni! Majka troje dece danas izgleda kao AVION (FOTO)
Foto: Profimedia

PRE I POSLE

SATIMA SAM PLAKALA KADA MI JE SIN REKAO DA SAM DEBELA: Imala je 134 kg i DOTAKLA DNO, a onda odlučila da se promeni! Majka troje dece danas izgleda kao AVION (FOTO)

Žena -

Šona Haršman (35), shvatila je da mora da promeni nešto u svom životu nakon što joj je trogodišnji sin Čejs rekao da je debela.

Prvo je plakala u kupatilu, pa odlučila da je vreme da promeni svoj život iz korena. Ova majka iz Severne Dakote tada je imala 134 kilograma, a objasnila je da se u školi uvek osećala kao ona “debela drugarica”. Kada je prvi put ostala trudna, dobila je više od 25 kilograma.

“Sjećam se da su me ismevali u školskom autobusu. Dolazila bih kući plačući i nisam želela da se vraćam tamo”, prisetila se Šona. Ipak, nastavila je da jede prženu i prerađenu hranu, a jela je i puno testa.

foto: Profimedia

Kilograme je nastavila da gomila i tokom druge i treće trudnoće, pa je u vreme kada se rodio njen najmlaši sin Logan imala čak 134 kilograma.

“Prvi put sam zatrudnela sa 18 godina i to mi je bio izgovor za prežderavanje. Mejson je rođen 2004. godine i nakon toga nisam vodila brigu o sebi”, ispričala je Šona.

foto: Profimedia

Tokom treće trudnoće, lekari su je upozorili da više ne bi trebalo da se goji “Osećala sam se vrlo neprijatno. Dobila sam i visok pritisak i bolove u leđima i kukovima. Znala sam da ljudi upiru prstom u mene i nazivaju me debelom. Nisam često izlazila iz kuće. Čak sam i eti nosila farmerke i majice na dugačke rukave”, kazala je Šona.

Danas je najviše rastužuje činjenica da nema mnogo fotografija sa svojim sinovima jer jednostavno nije želela da bude na njima u to vreme.

foto: Profimedia

“Jednog dana, moj srednji sin je počeo da mi se ruga, nazivao me debelom i smejao mi se. Tada sam znala da sam dotakla dno”, prisetila se nesrećna majka.

“Bila sam ljutita i emotivna. Naravno, on nije znao koliko su njegove reči uticala na mene. Imao je tek tri godine. Sećam se da sam se zaključavala u kupatilo i plakala, pitajući se kako da rešim svoj problem s težinom”, ispričala je.

Šona je počela da istražuje operacije za gubitak kilograma i ubrzo se odlučila na ugradnju želudačnog balona, koji joj je smanjio želudac kako bi manje jela. Unajmila je i ličnog trenera, koji joj je objasnio koliko je važno vežbanje u procesu mršavljenja.

Nakon operacije, Šona je drastično promenila svoj jelovnik. Sada jede jaja, piletinu i ćuretinu, orašasto voće, proteinske šejkove i povrće u svakom obroku. Danas ova majka ima 71 kilogram i izgleda potpuno drugačije. Redovno vežba i odlazi u teretanu. Vodi i profil na Instagramu o zdravom životu.

“Moji prijatelji i porodica su ponosni na mene, a ja sam im zahvalna na podršci. To me gura naprijed. Majka sam troje dece i stalno trčim za sinovima, radim puno radno vreme i još uspevam svaki dan da kuvam zdrave obroke i vežbam. Ako ja to mogu, onda definitivno može svako”, zaključila je Šona.

Kurir.rs/The Sun/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track