MISLILI STE DA JE KOLAČ LENJA ŽENA DOBAR? LENJI MUŽ je ješ bolji, a tek kako se lako sprema! (RECEPT)
Foto: Profimedia

BRZO I LAKO

MISLILI STE DA JE KOLAČ LENJA ŽENA DOBAR? LENJI MUŽ je ješ bolji, a tek kako se lako sprema! (RECEPT)

Žena -

Jede vam se nešto slatko i to domaće? Onda za vas imamo dva odlična recepta za kolače koji se spremaju brzo i lako.

Lenja žena

Sastojci:

• 800 g keksa

• 1 litar jogurta

• 250 g malina ili jagoda

• 200 g šlaga

Priprema:

Izlomite keks na komade (ne treba da budu previše sitni) i stavite u posudu. Prelijte jogurtom i mešajte kako bi se keks natopio.

Umutite 200 g šlaga. Pripremite voće - bilo da su u pitanju maline ili jagode.

Na poslužavnik poređajte keks koji ste natopili jogurtom, tako da napravite ravnu podlogu. Preko stavite voće (maline ili jagode). Nanesite šlag preko. Poslastica je spremna!

foto: Profimedia

Lenji muž

Torta Lenja žena izuzetno je popularna zbog brze i lake pripreme, ali i zanimljivog naziva. Sada smo otkrili i kolač pod nazivom Lenji muž - ne znamo baš zbog čega se ovako zove, ali ukus mu je zaista odličan!

Sastojci:

  • 5 jaja,
  • 1 l mleka + 100 ml,
  • 100 ml ulja,
  • 250 g šećera,
  • 250 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 3 kašike kakao praha,
  • 4 kesice pudinga od vanile,
  • 6 kašika kristal šećera,
  • 500 g kisele pavlake,
  • 5 kašika šećera u prahu,
  • 300 g malina,
  • 200 ml slatke pavlake.

Priprema: Skuvati 1 l mleka, smanjiti temperaturu, pa dodati razmućene 4 kesice pudinga sa 6 kašika šećera. Mešajući da se ne zgrudva kuvati oko dva-tri minuta. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje, da se ne uhvati korica.

Umutiti 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u penastu masu, pa dodati prašak za pecivo prosejan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaoa. Smesu sipati u podmazan kalup za tortu. Odozgo lagano rasporediti kuvani puding, vadeći ga kašikom za sladoled ili supenom kašikom ( kašiku namažite uljem ili vodom da se ne lepi). Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Dok se kolač peče, umutiti kiselu pavlaku sa šećerom, pa posle 30 minuta pečenja izvaditi kolač premazati ga kiselom pavlakom koju smo umutili i vratiti u rernu još 10 minuta da se peče.

Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti obruč kalupa, ukrasiti malinama i umućenom slatkom pavlakom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Novosti.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track