Pohovane palačinke odličan su izbor ukoliko vam se jede nešto ukusno za večeru. Možete ih filovati po želji, a hrskava korica daće im specifičan ukus zbog koga i jesu omiljene!
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 gr brašna
- 300 ml mleka
- malo soli
- malo vode
- 300 gr ćureće šunke
- 300 gr edamera
- 100 ml pavlake
Priprema:
-Pripremite smesu od 2 jaja, 150 grama brašna, 300 ml mleka i malo soli.
-Umutite smesu i ispecite palačinke.
-Kada budu gotove premažite ih pavlakom.
-Preko stavite ćureću šunku i edamer, preklopite krajeve i urolajte.
-Uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja i prezlu, i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
-Servirajte uz tartar ili tzatziki sos.
Kurir.rs/Klix.ba/Foto: Profimedia