Najnovije vesti

ZA POČETAK MOTIVACIJA, JE NAJVAŽNIJA: Kako se naterati na redovno vežbanje!
Foto: Shutterstock

Pobedite izgovore

ZA POČETAK MOTIVACIJA, JE NAJVAŽNIJA: Kako se naterati na redovno vežbanje!

Žena

Fiskultura Da li ste i vi jedna od onih osoba koje žele, a nikako da počnu da treniraju i uvek imaju izgovor? Evo kako da se konačno pokrenete

Vežbanje je poput zdrave ishrane, čišćenja zuba koncem ili nege tela. Znamo da ima pozitivan uticaj na zdravlje, pomaže nam da izgubimo kilograme, smanjuje količinu stresa, poboljšava raspoloženje, ali još uvek ga vešto izbegavamo.

foto: Shutterstock

Jednostavno, nikako da se odvažimo i u svakodnevni raspored uključimo neku fizičku aktivnost.

Donosimo vam nekoliko korisnih saveta koji bi vam mogli pomoći pri motivaciji.

NEMA ODLAGANJA

Učinite to odmah - danas. Ljudi su pravi znalci kad treba izmisliti razloge zbog kojih ne mogu odmah početi s vežbanjem. Ali zašto ne biste dnevno uradili 20 trbušnjaka, prošetali od posla do kuće, pojeli zdrav doručak ili preskočili vino koje pijete uz večeru? Bitno je započeti s nečim. Ali sad i odmah, ne sutra.

foto: Shutterstock

KOMBINUJTE VEŽBE

Da treninzi ne bi bili monotoni, mnogi kombinuju nekoliko vrsta vežbanja. Zašto ne biste i vi to probali? Ljudsko telo se prilagodi na određeni program vežbi i onda su rezultati manji. Probajte s jogom, hip-hopom, kik-boksom, pilatesom. Kombinujte, pa će i rezultati biti bolji, a i vama će biti zanimljivije.

PRAVA MOTIVACIJA

foto: Shutterstock

Ako se trčanjem kažnjavate jer ste pojeli picu za večeru, teško da ćete ozbiljno početi s vežbanjem. Umesto toga, neka vam motivacija bude ljubav. Cilj vežbanja neka vam bude više od toga da izgledate dobro u novim farmerkama. Zašto ne biste vežbali kako biste izbacili negativno iz sebe i postali strpljivija majka, ili kako biste podstakli hormone sreće i povećali samopouzdanje?

NEMOJTE SE STALNO MERITI

Izbegavajte često vaganje jer vas može demotivisati. Bolje je da se fokusirate na odeću, koja vam nakon vežbanja sigurno sve bolje pristaje, na dobar osećaj posle treninga ili na sve bolji izgled kože.

IZABERITE ONO ŠTO VAM ODGOVARA

foto: Shutterstock

Ako želite da vežbate u privatnosti svog doma, nađite neki kanal na Jutjubu s vežbama. Ako volite da budete okruženi ljudima, upišite se u teretanu. Ako pak volite dinamičnije vežbe i skakanje, upišite se na aerobik. Ukoliko imate više novca, angažujte ličnog trenera. Bitno je da se upišete na ono što vam najviše odgovara.

(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...