JELA JE JEDNU BOMBONU I POLA KEKSA DNEVNO! Prijatelji su joj rekli da je DEBELA, ona zbog toga prošla kroz PAKAO (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

JEZIVO

JELA JE JEDNU BOMBONU I POLA KEKSA DNEVNO! Prijatelji su joj rekli da je DEBELA, ona zbog toga prošla kroz PAKAO (FOTO)

Žena -

Medason Fulkner iz Belfasta imala je samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete koju je sama izmislila. Ona je jela samo jednu bombonu i pola keksa dnevno.

Nije znala ništa o poremećajima u ishrani, a imala je samo jednu želju - da smrša i to nakon što su joj prijatelji rekli da je debela!

- Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bi zaista trebalo da smršam. Poverovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji - rekla je Medason.

Njena majka Kimberli Nejl je izjavila da je prvo primetila da Medason donosi ručak koji je nosila u školu nazad kući, a za vreme večere krila se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

Devojčica je počela da oseća vrtoglavice u školi, a to je nateralo njenu majku da je odvede kod doktora koji nije primetio poremećaj u ishrani već ju je poslao na skener mozga.

Medason nije ništa preduzimala sve dok se nije onesvestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli da joj otkazuju.

Nakon toga, morala je da bude na strogom režimu ishrane. Jela je na svaka dva sata i ležala u krevetu kako bi vratila kilograme. Majka tvrdi da kućno lečenje nije pomoglo jer se Medason osećala bespomoćno i pokušala da oduzme sebi život čak tri puta.

Napokon je odlučila da ode u kliniku za poremećaje u ishrani nakon što je dve nedelje bila potpuno bez hrane.

Sada Medason studira, vratila je težinu i kaže da ima strah od poremećaja u ishrani. Skupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se lečila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi da postane medicinska sestra.

Kurir.rs/Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track