KAKO DA IZBEGNETE OŠTEĆENJA: Najčešće greške kod peglanja kose! Ovih 5 pravite STALNO
Foto: Shutterstock

nega

KAKO DA IZBEGNETE OŠTEĆENJA: Najčešće greške kod peglanja kose! Ovih 5 pravite STALNO

Žena -

Pažljivo: Koja je idealna temperatura i vrsta prese, a da ne uništite ili spalite kosu

Da se odmah razumemo, svaka presa oštećuje kosu!

Mnoge žene nemaju tu sreću da imaju ravnu i sjajnu kosu, a kako frizerske usluge mogu da budu skupe, spas pronalaze u presi, kojom postižu veoma lepu frizuru. Ali pitaju se koliko ona zapravo oštećuje kosu, a pravi odgovor je da to zavisi i od kvaliteta dlake, kao i od načina upotrebe ovog aparata. Visoke temperature negativno utiču na kvalitet kose, ali ukoliko ih pravilno koristite, moguće je i da spasete kosu.

Greška br. 1 Previsoka temperatura

foto: Shutterstock

• Presu nikada, ali nikada ne treba koristiti na maksimalnoj temperaturi. To užasno oštećuje kosu, a može čak i da je spali. Temperatura do 200 stepeni podjednako je delotvorna za sve tipove kose i nema potreba da je povećavate.

Greška br. 2 Presovanje bez zaštitnog sredstva

foto: Shutterstock

• Zaboravljanje na zaštitu kose od toplote, u obliku sprejeva, krema ili ulja, može ozbiljno da ošteti kosu koja zbog previsoke temperature slabi, a s vremenom puca, lista se i mnogo isušuje.

Greška br. 3 Tragovi prese

foto: Shutterstock

• Pre peglanja kosu dobro raščešljajte, podelite na pramenove i tek onda počnite da je ravnate. Nema potrebe da više puta presom prelazite po istom pramenu jer ćete tako na kosi ostaviti ružne tragove, a kosa može da izgleda kao da je masna.

Greška br. 4 Želite volumen, a dobijete beživotnost

foto: Shutterstock

• Ako ne želite da vaša kosa visi i izgleda beživotno, ispresujte je tako da je odignete od temena, a vrhove blago uvijte prema licu. Na taj način ćete dobiti volumen.

Greška br. 5 Koristite pogrešnu vrstu prese

• Veoma je važno da izaberete pravu presu. Prese s keramičkim pločicama idealne su za sve tipove kose zato što savršeno klize po njoj, toplota se ravnomerno raspoređuje, a žene koje žele da izbegnu naelektrisanu kosu treba da koriste presu s pločicama od turmalina. Veoma je bitna i njihova veličina, pa su tako uske pločice savršene za one koji imaju kratku kosu, a široke za dugačku.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track