STVARI KOJE DRŽITE U KUPATILU, A NE BI TREBALO! Pravite RASADNIK bakterija, a niste ni svesni: Biće vam muka od OVOGA!
Foto: Profimedia

UŽAS

STVARI KOJE DRŽITE U KUPATILU, A NE BI TREBALO! Pravite RASADNIK bakterija, a niste ni svesni: Biće vam muka od OVOGA!

Žena -

Bakterije žive posvuda, ali najviše ih ima u kupatilu jer im je tamo klima savršena - toplo je i vlažno. Zato, neke stvari nije dobro držati u kupatilu ili na mestima na kojima uglavnom stoje.

Jeste li ikad razmišljali o tome da se kod puštanja vode u WC šolju prostorijom šire sitne čestice sadržaja iz nje? One se lepe na sve što im je na putu. Na primer, četkica za zube ide direktno u usta i nije zgodno omogućiti bakterijama da se na njoj gomilaju, a to će se dogoditi ako stoji napolju, recimo na umivaoniku. Bolje je držati je u ormariću.

foto: Profimedia

Obratite pažnju gde stoje ove stvari:

Četkice za šminkanje - one dolaze u dodir sa kožom, a stoje li izložene toploti i vlazi, na njima će biti mnogo bakterija, a time je šansa od dobijanja kožnih bolesti veća.

Brijač - od konstantne vlage oštrica može brzo zarđati, a rđu nikako ne želimo na svojoj koži. Nakon korištenja britvicu je dobro oprati pod vrućom vodom, dobro osušiti i skloniti u ormarić.

Peškiri - nije WC šolja najprljaviji deo kupatila već su to peškiri. Oni su zbog stalne vlage inkubatori bakterija i gljivica, uključujući ešerihiju i salmonelu. Menjajte ih što češće i nakon kupanja dobro osušite pre sledeće upotrebe. One čiste ne držite u kupatilu, osim ako su u ormariću.

Lekovi - najgore mesto za držanje lekova je kupatilo jer vrućina i vlaga mogu smanjiti njihovu delotvornost. Farmaceuti kažu da vlaga i toplota mogu aspirin pretvoriti u materiju koja iritira želudac.

Lak za nokte - stalne nagle promene temperature u kupatilu će uništiti strukturu laka i skratiće mu vek trajanja.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track