Najnovije vesti

NAJBRŽE POSLASTICE ZA SVAKU PRILIKU: Sitni kolači koji se ne peku! Manje iskusne domaćice će ih OBOŽAVATI
Foto: Shutterstock

Ukusno i brzo

NAJBRŽE POSLASTICE ZA SVAKU PRILIKU: Sitni kolači koji se ne peku! Manje iskusne domaćice će ih OBOŽAVATI

Žena

Kada nemate mnogo vremena za pripremu poslastica, a želite da obradujete ukućane ili goste ukusnim slatkišima, najbolje rešenje su kolači koji se ne peku

Pored toga što se brzo pripremaju, ovi kolači ne zahtevaju posebno kulinarsko umeće, pa su idealni i za manje iskusne domaćice.

Za vas smo pripremili nekoliko jednostavnih i ukusnih recepata koji će oduševiti sve sladokusce.

Rafaelo kuglice

Sastojci:

  • 250 g šećera
  • 400 g mleka u prahu
  • 200 g putera
  • 200 g kokosovog brašna
  • 100 g lešnika
  • 2 dl vode

Priprema:

Prokuvati šećer s vodom. Skloniti s vatre i postepeno dodavati mleko i puter. Kad se smesa dobro ohladi, praviti kuglice, stavljati po jedan lešnik u svaku kuglicu i uvaljati ih u kokos.

foto: Shutterstock

Sočne čokoladne bombice

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 250 g šećera
  • 250 g rendane gorke čokolade
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice začina za medenjake
  • kesica instant glazure od čokolade (100 g)
  • 125 g šećera u prahu
  • 4 kašike seckanih badema

Priprema:

Odvojiti žumance od belanaca. Žumanca kremasto umutiti s polovinom šećera, pa dodati rendanu čokoladu, preostali šećer, so i začin za medenjake. Belance umutiti u vazdušast sneg, te spojiti s kremom od žumanaca.

Zagrejati rernu na 160 stepeni. Pleh za pečenje krofnica (sa udubljenjima) dobro podmazati ili pak u svako udubljenje staviti po jednu korpicu od pek-papira. Kašikom vaditi masu, puneći njome udubljenja na plehu. Krofnice peći oko pola sata, a potom ih ostaviti da se ohlade.

Rastopiti glazuru od čokolade. Dodati šećer u prahu i kašiku vode, kuvati dok se ne zgusne i njome preliti krofnice u debelom sloju. Polovinu krofnica ukrasiti rastopljenom glazurom od bele čokolade, a drugu polovinu seckanim bademom.

foto: Shutterstock

Rozen torta

Sastojci:

  • 1 pakovanje kupovnih rozen kora
  • 500 ml mleka
  • 250 g šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 150 g maslaca
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog keksa

Glazura:

  • 200 g šećera u prahu
  • crvena boja za kolače

Priprema:

Mleko i šećer prokuvati. U vrelu smesu dodati čokoladu i maslac i, čim se istope, dodati mlevene orahe i mleveni keks. Izmešati, ostaviti da se prohladi i mlakim filom filovati korice.

Preliti glazurom.

foto: Shutterstock

Košnice

Sastojci:

  • 1 dl vode
  • 350 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g mlevenog posnog keksa
  • 125 g biljnog margarina
  • 60 g crne čokolade
  • 2 kesice vanilin šećera
  • šećer u prahu
  • kašika ruma
  • 50 g suvog grožđa

Priprema:

Suvo grožđe očistite i prelijte rumom. Skuvajte sirup od vode, šećera i vanilin šećera, sklonite s vatre i umešajte orahe, keks i margarin.

Masi dodajte 60 g omekšale čokolade i suvo grožđe s rumom, pa dobro izmešajte. Modlu za košnice iznutra pospite šećerom u prahu i napunite masom. Ohlađene kolačiće istresite na tacnu posutu šećerom u prahu. Kad potrošite sav materijal, svaku košnicu delimično prelijte otopljenom čokoladom ili šećerom u prahu.

foto: Shutterstock

Kurir.rs / gost-urednik Aleksandra Ljubičić

Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...