ŽENE, OLADITE MALO! Psiholozi upozoravaju: Ne glumite svom muškarcu mamu!
Foto: Shutterstock

NE POPUJTE STALNO

ŽENE, OLADITE MALO! Psiholozi upozoravaju: Ne glumite svom muškarcu mamu!

Žena -

„Muža podsećam na svaku sitnicu jer je u stanju da umre od gladi pored punog frižidera i da se smrzne ako po hladnom vremenu ne ponese jaknu!“

Ovakve izjave žena danas su uobičajene i veoma česte, a u većini slučajeva za njih su krive supruge, jer su u braku preuzele ulogu partnerove majke i ne sluteći koliko to negativno može da utiče na mentalno i seksualno zdravlje muškaraca.

Psiholozi tvrde da kad supruga ima potrebu da sve kontroliše, govoreći mužu šta i kako da radi, rizikuje da s njim ne ostvari kvalitetan odnos. Ukoliko i vi spadate u ovu grupu žena, pažljivo pročitajte šta ubuduće nipošto ne smete da radite!

foto: Shutterstock

1. Ne postavljajte mu jedna te ista pitanja iz dana u dan, inače će se automatski isključiti i početi da ih ignoriše, a konstatovaće vas tek onda kad shvati da ste zaćutali.

2. Nemojte pokušavati da ga kontrolišete. Ne prisiljavajte ga da vam kaže s kim je upravo razgovarao i šta mu je sagovornik rekao. Umesto da imate supruga, dobićete tinejdžera koji će početi da vas laže. Ne zaboravite da je i u braku svima potrebna izvesna doza slobode i da nije fer da gurate nos baš u sve.

3. „Obavezno me nazovi, da se ne brinem“, „Nemoj da piješ kafu na prazan želudac“, „Nemoj slučajno da ostaneš predugo“... Ove i slične izjave što pre izbacite iz upotrebe ako želite da zadržite strast u vezi.

4. Nije poželjno da supruga saterate u ćošak kad je u pitanju donošenje odluka ili planiranje važnih stvari. Dajte mu priliku da i on saopšti svoje želje. Nemojte odlučivati za oboje gde, kad i kako ćete provoditi zajedničko slobodno vreme.

5. U jutarnjim satima se ne ponašajte kao da je suprug taj koga vodite u vrtić. Nema potrebe da mu nameštate šal i dodajete kapu uz konstataciju: „Ljubavi, napolju je hladno, dobro se utopli!“

foto: Shutterstock

6. Onog trenutka kad počnete jedno drugo da uzimate zdravo za gotovo, nikome neće biti onako kako bi u braku trebalo da bude. Sve dok on bude sedeo ispred uključenog televizora s daljinskim u ruci dok vi spremate ručak, sklanjate, prinosite mu hranu i dok od vas sve dobija na gotovo, doživljavaće vas kao svoju majku, a ne kao voljenu ženu, a to sasvim sigurno ne želite. Zato već danas počnite razmišljate kako da se rešite ovih svojih loših navika! Za vaše dobro.

(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track