KUVANO VINO PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA! Pitko je i ukusno, a od ZAČINA će vam mirisati cela kuća!
Foto: Profimedia

UŽIVAJTE!

KUVANO VINO PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA! Pitko je i ukusno, a od ZAČINA će vam mirisati cela kuća!

Žena -

Kuvano vino jedan je odimeljih napitaka tokom hladnih zimskih dana. Postoje različiti načini pripreme, a dobra vest je što možete da kombinujete začine koje poželite.

Poznati britanski kuvar Džejmi Oliver savetuje da iscedite sok klementine i limete, dodate štap vanile i lovorov list, pomešate sa vinom, zagrejete i uživate! On smatra da je njegova verzija kuvanog vina poput Božića u čaši koji se ne sme propustiti.

foto: Profimedia

- To je predivno slavlje svih božićnih začina poput zvezdastog anisa, cimeta i muskantnog oraščića. Ako imate neki začin koji obožavate, a nije nužno zimski, slobodno se poigrajte sa ukusima jer nećete pogrešiti - savetuje Džejmi Oliver.

Sastojci:

  • 2 boce crnog vina,
  • 2 klementine,
  • limeta,
  • 300 g šećera,
  • 6 klinčića,
  • štapić cimeta,
  • štap vanile,
  • 3 lovorova lista,
  • muskantni oraščić,
  • 2 zvezdasta anisa

Priprema: Sipajte u lonac šećer, koru i sok limete i klementina. Dodajte sve začine. Zalijte s onoliko vina da prekrije šećer i kuvajte dok smesa ne postane sirupasta. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina.

Slobodno eksperimentišite sa ukusima

Da se sa začinima u kuvanom vinu može eksperimentisati, slaže se i poznata britanska kuvarica Nigela Lovson. U lonac s crnim vinom obvezno dodajte pomorandžu, cimet, zvezdasti anis, med, ali i šoljicu jakoga crnog čaja (earl greya) i malo tamnog ruma. Nigela smatra da na ovaj način kuvano vino dobije poseban ukus.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track