GABRIJELA IMA PETORO DECE I USPELA JE DA SMRŠA 30 KG! Nije prestala da jede omiljenu hranu - HLEB I TESTENINE! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

AKO ONA MOŽE, MOGU SVI!

GABRIJELA IMA PETORO DECE I USPELA JE DA SMRŠA 30 KG! Nije prestala da jede omiljenu hranu - HLEB I TESTENINE! (FOTO)

Žena -

Gabrijela Mej iz Tasmanije imala je 90 kilograma zbog toga što nije vodila računa o ishrani, jela je velike količine brze hrane i desert dovoljan za celu porodicu. Ova 34-godišnjakinja se borila sa obavezama oko dece svakog dana, ali je odlučila da skine kilograme, dovede ishranu u red i počne aktivno da vežba.

Pre gubitka kilograma Mej je živela sedelačkim načinom života pogotovo nakon petog deteta. "Nikada nisam bila preterano aktivna, kada sam zatrudela sa petim detetom dobila sam dosta kilograma i nisam imala snage. Moj višak kilograma nije uticao na moju lepotu, ali učinilo mi je život težim pogotovo ustajanje ujutru. Hodanje i spavanje postalo mi je sve teže, stalno mi je bilo neudobno, ostajala sam bez vazduha i sve me bolelo. Bila sam očajna i nisam znala da postoji drugačiji način življenja. Nisam imala energije."

Nakon razvoda, Mej kaže da je bila jako usamljena i da je jela bez razmišljanja i bez kontrolisanja porcija. "Mislila sam da jedem zdravo, ali jela sam žitarice pune šećera za doručak, bezbroj proteinskih pločica, keks, čips... Za ručak sendviče, pite, lisnato testo. Desert je bio obavezan. Nikada nisam rekla 'ne' nekim grickalicama, jela sam keks uz kafu ili tortu, ostatke obroka od dece."

Kada se okrenula cilju da skine kilograme shvatila je da je vrednija od onog kako se osećala. "Shvatila sam da zaslužujem da sebi pružim to vreme i trud. Znala sam da ću voleti sebe i nisam se kažnjavala vežbanjem već sam uživala u tome."

Za manje od dve godine vežbanja i jedenja manjih porcija hrane smršala je 30 kilograma. "Nisam mogla da ustanem sa poda, a sada radim izuzetno zahtevne vežbe. Ostala bih bez daha kada hodam 1 kilometar, a sada mogu da trčim maraton.", kaže Gabrijela.

Nagradi se najdražim slatkišima i grickalicama i nastavi da jede zdravo. "Častite se s vremena na vreme. Pre bih znala da pojedem desert za celu porodicu u jednom obroku i nakon toga bih se osečala grozno. Sada jedem pravu hranu, testeninu, hleb, voće, povrće... Puno različitih opcija, ali umerene porcije.

Trenira u teretani 5 do 6 puta nedeljno po 30 minuta, zavisno od godišnjeg doba. "Završila sam treniranje za maraton koje se sastoji od trčanja pet puta nedeljno i dva treninga u teretani. Sada treniram šest puta nedeljno u teretani."

Trenutno ima 60 kilograma i mnogo više energije nego pre. "Ponosna sam na sebe. Želim da žene prihvate svoja tela i vole sebe. Mislim da izgledam odlično."

Kurir.rs/Večernji/Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track