Od prve do šesnaeste – ovo je jedino šta vam treba za biranje najboljih dečijih poklona!
Foto: Promo / Idealno.rs / Bigstock

Od prve do šesnaeste – ovo je jedino šta vam treba za biranje najboljih dečijih poklona!

Žena -

Ako ste se ikada namučili da pronađete najbolji poklon za decu, bebe ili tinejdžere, nemojte da očajavate, ponekad je čak i samim roditeljima teško da izaberu pravu igračku ili dečiju knjigu, onaj poklon koji će izmamiti osmeh na lice i izazvati oduševljenje kod deteta.

Odlučili smo da vam pripremimo vodič najboljih poklona za decu i to u odnosu na uzrast deteta pa u nastavku možete proveriti najbolje poklone za bebe, decu od 2 do 11 godina i kategoriju za koju je uglavnom najteže kupovati – tinejdžere. Ovaj ultimativni vodič kroz dečije poklone, prave dečije igračke, originalne knjige i slikovnice možete koristiti za praznike, ali i sve nadolazeće rođendane.

Imamo i dodatni savet. Kod biranja najboljeg dečijeg poklona za bebe, dvogodišnjake, desetogodišnjake ili tinejdžere, iskoristite prednosti onlajn platforme Idealno.rs na kojoj možete na jednom mestu pregledati i uporediti igračke, dečiju opremu, knjige, slikovnice i bojanke pa čak i odeću i obuću za sve dečije uzraste. Idealno.rs vam na istom mestu donosi i pregled aktuelnih kataloga i letaka pa u svakom trenutku možete proveriti ponudu i u vašim omiljenim fizičkim prodavnicama.

Najbolji pokloni za bebe

Najbolji poklon za bebe je onaj koji može da stimuliše sva njihova čula, i još važnije, da izdrži ogromnu količinu bala. Prva godina života prepuna je tektonskih promena u razvoju deteta i iako vam se čini da jedva može da drži igračku bebe su itekako spremne za igru, pod uslovom da znate da izaberete pravu igračku. Prve igračke za bebu treba da budu mekane i sigurne za stavljanje u usta, odličan izbor za najmlađe može biti šarena vrteška koja se postavlja na krevetac ili dečija kolica, mekana podloga za igru, plišane igračke, razne zvečke ili zvučne igračke.

Najbolji pokloni za 1-godišnjake

Izabrati odličan poklon za 1-godišnjake biće jednostavnije nego što mislite, u toj razvojnoj fazi fascinira ih apsolutno sve, pa neka vam ne bude čudno što će možda biti više oduševljeni kutijom nego igračkom koja se nalazi u kutiji. Omiljene aktivnosti 1-godišnjeg deteta su povlačenje, guranje, sastavljanje i rastavljanje – i naravno, spremanje i vađenje stvari ili igračaka iz kutija. Odličan izbor za poklon su različite mekane slikovnice i brojalice koje ih uče prvim rečima, brojevima, oglašavanju životinja i slično. Dobar izbor su velike i mekane kocke koje se mogu slagati jedna na drugu.

Najbolji pokloni za 2-godišnjake

Slično kao i za 1-godišnjake, najbolji poklon za 2-godišnjake mogle bi biti stvari koje već imate kod kuće poput različitih kuhinjskih posuda, varjača, metlica i lopatica. 2-godišnjaci uživaju u igri uloga i uče kroz oponašanje pa su odličan izbor igračke koje su namenjene igri uloga poput dečijih kuhinjskih setova, dečijih setova alata, ali i autići, kamioni i lutke. Sa svim tim igračkama mogu oponašati svet odraslih koji posmatraju oko sebe.

foto: Promo / Idealno.rs / Bigstock

Najbolji pokloni za 3-godišnjake

Za 3-godišnjake izaberite igračke koje podstiču igru u svetu mašte. Mnogi 3-godišnjaci kreću s vrtićem, upoznavanjem vršnjaka, postaju jako brbljivi i žele interakciju sa svetom koji ih okružuje. Osim toga u ovoj razvojnoj fazi deca grade samostalnost i bruse fine motoričke veštine. Izaberite im didaktičke i edukativne igračke koje su zabavne i interaktivne. To mogu biti kompleti za razvijanje motorike, drvene ploče za crtanje i pisanje, edukativni setovi igračaka, razne kocke i kompleti za sastavljanje.

Najbolji pokloni za 4-godišnjake

Slično kao i kod 3-godišnjaka, za 4-godišnjake izaberite igračke koje vode dete u svet mašte. U toj razvojnoj fazi obožavaju pričanje priča, igru uloga i pretvaranja te istraživanje. Izaberite igračke koje će im biti zabavne, ali i izazovne. To mogu biti razne igračke za igranje uloga, igračke za igru na otvorenom, razni kreativni setovi i istraživačke igračke.

Najbolji pokloni za 5-godišnjake

5-godišnjaci su jako društveni, vole da se igraju u grupi pa se kao odličan izbor nameću razne društvene igre u koje se možete i sami uključiti. Deca tog uzrasta su već vrlo dobro fokusirana, mogu da savladaju zahtevnije fizičke aktivnosti i razvijaju finu motoriku. Odličan izbor za poklon, osim raznih društvenih igara, su knjige i bajke, igre memorije, dečiji instrumenti, setovi kockica i različiti setovi kreativnih i edukativnih igračaka.

Najbolji pokloni za 6-godišnjake

U ovoj predškolskoj fazi deca obožavaju da se igraju u grupi, razvijaju smisao za humor, vrlo su svesni da i u igri postoje pravila i lepo ponašanje, a pored svega većina ih u ovoj fazi obožava da čita. Iskoristite to za biranje savršenog poklona za 6-godišnjake i poklonite im knjige, slikovnice i bajke ili već malo teže bojanke. Odličan izbor mogu biti i različiti naučni i istraživački setovi, društvene igre, ali i obožavane LEGO kockice.

Najbolji pokloni za 7-godišnjake

Najbolji poklon za vašeg prvaka biće igračke koje im pomažu da pišu ili crtaju detaljne slike te one s kojima mogu da grade i kreiraju. Oprema i pribor za stvaranje i kreiranje, sportska oprema, LEGO setovi ili slične kockice za gradnju su neke od najboljih igračaka za 7-godišnjake. Možete im izabrati i igračke za igru na otvorenom poput različitih sportskih igračaka, dečijeg bicikla, rolera, lopti i igračaka za skakanje. Svideće im se različite igračke za istraživanje poput dečijeg mikroskopa ili dvogleda.

Najbolji pokloni za 8-godišnjake

Najbolji poklon za 8-godišnjake biće onaj s kojim će moći duboko da zarone u svet mašte i istraživanja. U ovoj fazi deca već počinju da se identifikuju kroz svoje fizičke veštine i počinju da razvijaju svoj društveni identitet. U ovoj fazi deca su spremna za komplikovanije igre, dečije romane čak i dečije stripove. U ovoj fazi poboljšaće im se veštine pisanja i crtanja, pa su različiti tajni dnevnici odličan izbor. Razmislite i o setovima za kreiranje i naučnim setovima.

Najbolji pokloni za 9-godišnjake

U uzrastu od 9 godina, već je malo teže izabrati pravi poklon koji će im se svideti i koji će koristiti. U ovoj fazi deca već jako dobro znaju šta žele i čime se žele igrati, prave razliku između igračaka za mlađu decu i svoj uzrast i uopšte ih je teže zadovoljiti. Za ovaj uzrast su adekvatne izazovne igračke poput maketa, težih LEGO setova, elektronskih i tehničkih igračaka, težih društvenih igara, igračaka na daljinsko upravljanje pa čak i različitih igračkih konzola.

Najbolji pokloni za 10-godišnjake

Slično kao i za 9-godišnjake, i 10-godišnjacima treba izabrati izazovnu igračku koja će ih podstaknuti na stvaranje, kreiranje i razmišljanje. To mogu biti puzzle setovi, različiti uradi sam setovi, društvene igre, različite elektronske i tehničke igračke. Naravno, odličan izbor biće i razne igračke za igru na otvorenom, od hoverborda do pištolja na vodu.

Najbolji pokloni za 11-godišnjake

Na pragu tinejdžerskog uzrasta, 11-godišnjaci znaju da budu popriličan izazov kada je reč o kupovini igračke ili igre koja će ih oduševiti. Lego setovi mogu biti dobar izbor, ali svakako proverite koje kolekcije dete želi ili s kojima voli da se igra. Dobra ideja su različiti setovi odnosno figurice iz omiljenih filmova ili crtaća, društvene igre poput Pictionary-a ili Scrabble-a, ali i brojni gedžeti poput tableta, slušalica, zvučnika, igračkih konzola ili omiljene video igre.

Pokloni za tinejdžere

Za tinejdžere nije lako izabrati poklon kojim će se oduševiti, ali izbora zapravo imate na pretek. Od samih igračaka, dobra ideja su različite figurice iz omiljenih filmova ili serija, odeća s junacima iz omiljenih filmova i serija, različiti gedžeti poput Instax fotoaparata, sportske kamere, potom nakit, proizvodi za lepotu ili sportska oprema za omiljenu sportsku aktivnost. Super izbor biće i otkačene čarape, trendi ranac ili patike omiljenog brenda.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track