PICA U TESTU JE BOLJA OD ORIGINALNOG RECEPTA! Prvi put su je napravili na Siciliji, a ukus je FANTASTIČAN (FOTO)
Foto: Profimedia

PRIJATNO!

PICA U TESTU JE BOLJA OD ORIGINALNOG RECEPTA! Prvi put su je napravili na Siciliji, a ukus je FANTASTIČAN (FOTO)

Žena -

Pica u testu je drugačija od originalnog recepta za jelo koje je mnogima omiljeno, a mnogi su se složili da je ukus savremene verzije daleko bolji! Probajte i uverite se i sami!

Potrebni sastojci:

  • brašno 800 g
  • 2 jaja
  • mlaka voda 80ml
  • kvasac 1 kocka
  • ulje 125ml
  • mleko 250ml
  • šećer malo
  • so 2 kašičice
  • šunka 200g
  • kačkavalj 150g
  • kisela pavlaka kašika
  • origano kašičica
  • kečap 200g.
foto: Profimedia

Način pripreme:

Izmrviti kvasac u šoljicu i dodati malo mleka ,prstohvat soli i šećera i ostaviti na toplo. U veću činiju umešati 1 celo jaje i žumanac, vodu, ulje, mleko. Dodati kvasac iz šoljice. A zatim postepeno dodavati brašno i umesiti tako da se ne lepi za prste. Testo ostaviti na toplom da nadodje oko 45 min. Zatim testo podeliti na 4 dela. I razvuci ih na tanko. Podmazati pleh uljem pa razvuci jednu koru na dno.

Premazati je kečapom i posuti sa polovinom količine šunke. Preko staviti drugu razvučenu koru. Nju premazati pavlakom i posuti ostatkom šunke. Onda treću koru-testo pa premazati kečapom i rendanim kačkavaljem. I preko pokriti četvrtom razvučenom korom. Na sirovo lagano iseći na parče. I premazati belancem. Ostaviti tako pripremljeno da odstoji 20 min,a onda peći na 200 C oko 30 minuta, kad porumeni.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track