ZAPEČENA BORANIJA SA PILETINOM JE IDEALAN RUČAK! Ako ih nikada niste spremali ovako preći će vam u NAVIKU!
Foto: Shutterstock

RECEPT

ZAPEČENA BORANIJA SA PILETINOM JE IDEALAN RUČAK! Ako ih nikada niste spremali ovako preći će vam u NAVIKU!

Žena -

Sastojci:

4 pileća bataka 100 g crnog luka 500 g boranije 200 ml mleka 1 paradajz 2 kašike ulja 2 jajeta peršun so, biber

Priprema:

1. Skinite kožicu s pilećih bataka i izvadite kosti. Na zagrejanom ulju propržite batake. Kad porumene, dodajte sitno seckan crni luk i boraniju, pa dinstajte desetak minuta. 2. Dodajte paradajz isečen na kockice (ili paradajz pelat). Začinite po ukusu i nastavite s dinstanjem. 3. Kad boranija bude skoro gotova, sipajte je u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte jajima razmućenim u mleku i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite peršunom i poslužite.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track