KORISNI TRIKOVI ZA DOMAĆINSTVO: Evo kako možete da PODGREJETE omiljena jela od dan ranije!
Foto: Shutterstock

Korisno je znati

KORISNI TRIKOVI ZA DOMAĆINSTVO: Evo kako možete da PODGREJETE omiljena jela od dan ranije!

Žena -

Jednostavan način da uživate u omiljenim jelima koja ste napravili dan ranije i koja niste pojeli jeste da ih podgrejete.

Iako se možda čini jednostavnim i brzim, zagrevanje hrane baš i nije tako prosto. Neku hranu je najbolje zagrejati u mikrotalasnoj rerni, dok druga zahteva podgrevanje na ringli uz dodatak ulja.

Jaja - Stručnjaci ne savetuju podgrevanje jaja, pa ih slobodno možete jesti i kad se ohlade.

Pica - Picu nikako nemojte podgrevati u mikrotalasnoj rerni. Najbolje rešenje je da je stavite u tiganj, poklopite i zagrejete 3-4 minuta. Ne preporučuje se da zagrevate picu na kojoj je sir već jednom bio rastopljen.

foto: Shutterstock

Odrezak - Iako kulinarski stručnjaci tvrde da sočan odrezak nije ukusan nakon noći provedene u frižideru, ipak ga možete pojesti toplog. Isecite ga na parčiće i ugrejte u tiganju na malo ulja.

foto: Shutterstock

Supe i čorbe - Supe i čorbe su skuvane na šporetu i tu ih treba i podgrevati. Pre toga im treba dodati malo vode.

Pečeno povrće - I ovde važi moto - podgrejte ga kako ste ga i spremili. Ako je pečeno u rerni, zagrejte ga u rerni, ako ste to radili u tiganju, tu ga i podgrejte.

Testenina - Podgrejana u mikrotalasnoj rerni testenina može da promeni ukus, a zagrevanje u rerni može da je isuši. Najbolje je podgrejati je na malo ulja u tiganju.

Zapečena jela - Musaku bez problema možete podgrejati u mikrotalasnoj ili električnoj rerni.

Kafa - Ništa bolje od sveže ukusne kafe. Ako baš morate da je ponovo zagrejete, uradite to u mikrotalasnoj rerni nekoliko sekundi, ali imajte na umu da neće imati isti ukus kao ona koja je tek napravljena.

foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja