Najnovije vesti

VERA MATOVIĆ POBEGLA IZ ALBANIJE DA SE UDA ZA SRBINA! Iz Skadra dovela i SESTRU, a evo kako sada žive!
Foto: Printscreen/Youtube

ZBOG NJIH JE MALO SELO OŽIVELO

VERA MATOVIĆ POBEGLA IZ ALBANIJE DA SE UDA ZA SRBINA! Iz Skadra dovela i SESTRU, a evo kako sada žive!

Žena

Violeta i Vera su za razliku od mnogih naših devojaka koje odlaze iz srpskih sela na Pešteru, tu osnovale svoje porodice i ostale da žive. Došle su iz Albanije i kažu da se nisu pokajale.

Vera Matović je prva srpska snajka koja je iz Skadra došla u selo Buđevo na Pešteru pre 13 godina, 15. jula 2006.

"Srećne, hvala Bogu, imamo petoro dece. Troje ona, dva ja. Ima svega", rekla je Vera Matović čija je sestra Violeta, takođe, udata u Buđevu, za Verinog devera.

foto: Printscreen/Youtube

Violeta je rekla da na selu mora da se radi, da nije lako, ali ko je vredan, on i nauči. Napomenula je i da je njoj bilo lakše jer je sestra na Pešter došla pre nje pa ju je upoznala sa životom u ovom delu Srbije.

U istom selu, nedaleko od sestara Matović, živi Ljulja Novčić, poreklom iz Albanije koja se pre 13 godina udala za Marka Novčića i sa njim ima troje dece. Ljulja je želela da se uda blizu rodnog kraja, ali moralo je ovako, nije moglo drugačije. Ipak, srećna je što je majka.

Njen suprug Marko je dodao da je život na selu težak jer mora da se radi od jutra do mraka.

Dvadesetak kilometara od Buđeva, u Višnjevu, živi Mira Krivčević iz Albanije, koja sa suprugom Vukićem i decom na Pešteru živi 10 godina.

foto: Printscreen/Youtube

Ponosno kaže da ima devet krava, bika, junica. Televizijskoj ekipi je pokazala kako vredno priprema sir. Kažu da od onog sjeničkog ništa nije slađe.

"A jok, ne, ne", odgovorila je Mira  za "Exploziv" na pitanje da li se pokajala što je došla da živi na Pešteru.

Pored sestara Matović, Ljulje i Mire na Pešter je došlo još snaja iz Albanije. Prema rečima Momira Kovačevića, iz humanitarne organizacije Stara Raška, dosada ih ima 51, a 42 su rodila 103 dece.

Zahvaljujući snajama iz Albanije "žive" škole u selima, a u osnovnoj školi u Buđevu od 12 učenika u četiri razreda 11 njih rodile su Albanke.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/Foto: Printscreen/youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...