JAVNO PROZVALA PEVAČICU ZBOG DEBLJINE, SVI JE OSUDLILI! Milionima je UZOR, a nekad se i sama borila sa KILOGRAMIMA! FOTO
Foto: Printscreen, Profimedia

SVE LEPO OBJASNILA

JAVNO PROZVALA PEVAČICU ZBOG DEBLJINE, SVI JE OSUDLILI! Milionima je UZOR, a nekad se i sama borila sa KILOGRAMIMA! FOTO

Žena -

Džilijan Majkls, koja danas radi kao trener, podelila je na svom Instagramu fotografiju iz mlađih dana na kojoj je na svojih 159 cm visine imala 80 kilograma.

Naime, ona je objavila tu fotografiju nakon što je negativno komentarisala telo pevačice Lizo čime je izazvala lavinu reakcija na Tviteru.

foto: Profimedia

Naime, Majkls je na Tviteru između ostalog napisala: "Biće super ako Lizo dobije dijabetes". Džilijan se prvi put osvrnula na Lizo u intervjuu na BuzzFeedu u kojem je govorila o samoprihvatanju te je pri tome rekla da smatra da nije ispravno glorifikovati gojaznost. Džilijan se zapitala: "Zašto slavimo njeno telo, Zašto je to važno? Zašto ne slavimo njenu muziku? Moje dete i ja volimo njenu muziku, ali nikad neću reći - drago mi je što ima višak kilograma."

Njen status je izazvao niz komentara, a među njima i glumice Jamele Jamil koja je na na Tviteru napisala: "Članovi moje porodice su svi mršavi i imaju diajbetes i probleme sa zglobovima. Prestanite da blatite debele ljude i kopajte po vlastitom smeću."

Nakon toga, Džilijan je na Instagramu napisala: "Kao što sam već više puta napomenula, svi smo lepi, vredni i jednako zaslužni. Takođe snažno osećam da se volimo dovoljno da možemo priznati da postoje ozbiljne zdravstvene posledice koje dolaze sa gojaznošću - bolesti srca, dijabetes, rak...", napisala je. "Nikome nikada ne bih poželela da bude bolestan i nadam se da ćemo dati prednost sebi i svojim telima."

Nakon onoga što je napisala, Džilijan je i dalje dobijala negativne komentare, ali ni ona nije ostala dužna pa je napisala: "Gojaznost je u drušvu prisutna jako dugo i ljudi su se pre stideli, a sada stvari idu u drugu krajnost. Povlađivanje gojaznosti je kao da alkoholičaru kažeš, bravo, u redu izvoli jednu votku."

Džilijan nije stala na tome, pa je odlučila da objavi svoju fotografiju na kojoj evidentno ima višak kilograma, a motiv joj je bio "ako mogu ja, mogu svi". Osim toga prisetila se tog perioda u svom životu. "Bila sam bucmasta u pubertetu, imala sam 80 kilograma, a sada imam 53. Hrana mi je bila uteha, ali sam je koristila da se povežem sa ocem koji je voleo da jede i bio gojazan", ispričala je ona. Džilijan je počela da vežba kada ju je majka prijavila na časove borilačkih veština kako bi lakše prebrodila razvod roditelja. Počela je zdravo da se hrani tek kada je imala 30 godina.

Kurir.rs/Foto: Profimedia, Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track