Najnovije vesti

OVO JE NAJVAŽNIJA VEŽBA ZA SAVRŠENU ZADNJICU! Žene ne mogu da veruju da su TAKO BRZO vidljivi rezultati (VIDEO)
Foto: Profimedia

PROBAJTE!

OVO JE NAJVAŽNIJA VEŽBA ZA SAVRŠENU ZADNJICU! Žene ne mogu da veruju da su TAKO BRZO vidljivi rezultati (VIDEO)

Žena

Postoje četiri glavne vežbe za noge koje bi svaki sportista ili fitnes trener trebalo da zna i radi. Tri su veoma popularne, a radi se o čučnjevima, mrtvom dizanju i o čučnjevima s podignutom nogom, ali je četvrta vežba, koja možda i nije toliko česta, ali je veoma važna - potisak kuka ili Hip Thrust.

Ova vežba namenjena je poboljšanju snage i brzine, a zapravo se radi o produžavanju ili ekstenziji zgloba kuka. Ona pogađa gluteuse, mišiće zadnje lože i mišiće donjeg dela leđa. Vaša brzina i snaga izvođenja ostalih vežbi ili čak sposobnost običnog hodanja je ugrožena ako su spomenuti mišići nerazvijeni. Upravo zbog toga, izvođenje ove vežbe rezultiraće boljim izvođenjem čučnjeva i mrtvih dizanja i boljom pokretljivošću, ali i ono možda najzanimljivije ženama - podignutom i lepo oblikovanom zadnjicom, prenosi Stack.

foto: Profimedia

Kako se izvodi?

Ako želite da naučite kako da pravilno izvodite ovu vežbu, trebalo bi da potražite Beta Kontrerasa. Upravo on je 2006. i izmislio pomenutu vežbu. Sve što će vam biti potrebno je niska klupa i dodaci kao što su tegovi ili elastična traka za izvođenje Banded Hip Thrusta. Prilikom izvođenja, pogled usmerite prema napred, gornjim delom leđa se naslonite na klupicu, a nogama zauzmite čvrst položaj kako bi mogli da se oslonite na njih sa sigurnošću. Elastična traka ili šipka s tegovima mora biti pozicionirana na gornji deo bedara, neposredno ispod prepona, prenosi BarBend.

Kao i prilikom izvođenja svake vežbe, postoje greške koje mnogi prave i time smanjuju učinkovitost. Prilikom izvođenja potiska kuka važno je da: leđa ne podignete previše na klupicu da noge ne udaljite previše od nje što će možda dovesti do toga da se proklizate prilikom dizanja tela ili tegova kao i da noge ne približite previše klupici što vas sprečiti u pravilnom izvođenju vežbe.

Prednosti ove vežbe

Mnogobrojne su prednosti redovnog izvođenja Hip Thrusta:

Snaga - ovo je odlična vežba za sve koji pokušavaju da povećaju svoju zadnjicu ili je učvrste.

Pogodna za sve - nije bitno da li ste početnik ili profesionalac koji trenira dva puta dnevno - potisak kuka može se izvoditi sa tegovima, s bućicama ili možete podizati sebe, odnosno svoju telesnu težinu.

Zagreavanje - osim dobrobiti za telo koje donosi redovno izvođenje ove vežbe, ona je odlična i kao deo zagrevanja ili istezanja pre ili nakon treninga.

Vraćanje funkcije u mišiće kukova - zbog činjenice da mnogo ljudi radi, ali i slobodno vreme provodi sedeći, ova vežba odlična je kako bi razgibala mišiće kukova.

Prevencija povreda - izvođenje ove vežbe pomaže u osnaživanju zadnjeg kinetičkog lanca zbog čega ćete smanjiti svoje šanse za povrede.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss7zdrava.hr/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...