MAJKE, KADA DOBIJETE RUŽE STAVITE IH U SOBU VAŠE DECE! Razlog će vas ODUŠEVITI, mališani će u školi imati BOLJE OCENE!
Foto: Profimedia

ČUDO

MAJKE, KADA DOBIJETE RUŽE STAVITE IH U SOBU VAŠE DECE! Razlog će vas ODUŠEVITI, mališani će u školi imati BOLJE OCENE!

Žena -

Cvet koji se najčešće poklanja su ruže, a sada je novo istraživanje pokazalo da miris ruža poboljšava rad mozga i pospešuje pamćenje i kognitivne sposobnosti.

Istraživanje je sprovedeno na pedesetero tinejdžera koji su morali učiti za nadolazeći test. Bili su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa učila je u blizini ruža i osetila miris ruže, dok je druga učila bez mirisa blizu njih, a oboje su imali iste jezičke vežbe za svladati.

foto: Profimedia

Nakon učenja, morali su pisati test, a istraživanje je pokazalo da su deca koja su učila blizu ruže imala bolje rezultate, to jest, bolje su pamtili i prisećali se zadataka. Učenici su zatim nastavili koristiti ruže, to jeste svakodnevno su u sobi imali cvetove ruža koji su tokom noći pozitivno uticali na njihov mozak. Kada se miris ruža osetio za vrijeme spavanja, pamćenje i kognitivne sposobnosti povećale su se za 30%.

Rezultati istraživanja su pokazali da se spavanjem pored ruže i osećanja njenog mirisa poboljšava pamćenje, a osoba svakodnevno zapamti više informacija i duže pohranjuje te informacije, što znači da se stvari seća duže i bolje.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track