AKO STE OSTALI BEZ KVASCA! Lepinja iz tiganja se jednostavno sprema, a toliko je ukusna da ćete je PRAVITI svaki dan
Foto: Printscreen Yt

Super recept

AKO STE OSTALI BEZ KVASCA! Lepinja iz tiganja se jednostavno sprema, a toliko je ukusna da ćete je PRAVITI svaki dan

Žena -

Ova lepinja je sjajan je prilog, a s nadevom postaje slasno glavno jelo Potrebno ti je nekoliko osnovnih namirnica, a sutradan možete ugrejati u mikrotalasnoj ili rerni.

Sastojci

* 300 g pšeničnog, raženog ili integralnog brašna

* 200 ml vode

* 1 kašikiča soli

* 1 kašičica praška za pecivo

* po želji začini, origano i malo timijana

* 1 kašika maslinova ulja

Priprema

1. Pomešajte sve sastojke i sjedinite u glatko testo. Ostavi na toplom mestu prekriveno krpom te ostavi da se diže oko 15 minuta. (Začine možete umešati u testo ili na kraju posuti po lepinji.)

2. Stavi malo brašna na dlanove te napravi kuglice od testa. Potom oblikujte lepinje. Ako se testo jako lepi za ruke, možeš oblikovati testo u tavi s pomoću kašike.

3. Ugrejte malo ulja u tiganju i stavite unutra lepinju. Kad je testo prženo s jedne strane, okreni lepinju.

foto: Printscreen Yt

kurir.rs/24sati hr.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track