DŽEJMI OLIVER OTKRIO SUPERPROST RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ! Poslastica BEZ JAJA gotova za pola sata! SAVRŠENSTVO!
Foto: Profimedia

Internet poludeo za ovim receptom

DŽEJMI OLIVER OTKRIO SUPERPROST RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ! Poslastica BEZ JAJA gotova za pola sata! SAVRŠENSTVO!

Žena -

Kuvar Džejmi Oliver objavljuje jednostavne recepte sa prostim sastojcima koje većina uglavnom ima kod kuće. Sad je podelio za sočan čokoladni kolač bez jaja koji je gotov za manje od pola sata!

Po želji ovaj kolač možete služiti uz sladoled, šlag, sveže voće, karamel preliv... Ali, sasvim je ukusan i u ovoj osnovnoj varijanti. Uživajte!

Potrebni sastojci:

200 g maslaca sobne temperature 200 g lešnika (mogu poslužiti i bademi ili orasi) 200 g tamne čokolade 200 g brašna 200 ml mleka 200 g šećera malo soli Priprema:

Zagrejte rernu na 180ºC. Pleh dimenzija 25cm x 25cm obložite pek-papirom.

Lešnike propržite na tiganju 3-4 minuta, a kada se ohlade, sameljite ih u blenderu. Potom u blender dodajte i čokoladu, prstohvat soli, i izlomljeni maslac. Grubo izblendajte, a potom dodajte i mleko, brašno i šećer, pa nastavite da mutite dok ne dobijete glatku, kompaktnu smesu.

Smesu prespite u pripremljen pleh i ravnomerno je rasporedite.

Kolač pecite oko 18 minuta na srednjoj temperaturi, odnosno dok površina ne bude hrskava, a krajevi sunđerasti. Sredina kolača i dalje će biti malo mekana i gnjecava, ali to i jeste rezultat koji nam je potreban.

kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track