SAMI IH SKINITE: Kako da u karantinu sami uklonite veštačke trepavice
Foto: Shutterstock

veoma je lako

SAMI IH SKINITE: Kako da u karantinu sami uklonite veštačke trepavice

Žena -

Ugradili ste veštačke trepavice nekoliko dana pre nego što su svi kozmetički saloni zatvorili svoja vrata i sada želite da ih se rešite kod kuće?

Iako stručnjaci savetuju da ekstenzije na trepavicama uvek treba da skidaju isključivo profesionalci (što u doba pandemije koronavirusa nije moguće) ili da ih jednostavno pustite da same otpadnu, ipak postoji način na koji možete da ubrzate taj proces.

Kako biste u tome uspeli, a da pritom ne oštetite svoje prirodne trepavice, uradite ova tri jednostavna koraka:

foto: Shutterstock

1. U posudu nad kojom ćete pariti lice sipajte vodu i stavite je na vatru da proključa. U vodu, po želji, možete staviti kesicu čaja od kamilice. Na glavu stavite peškir, nagnite je nad posudu (naravno, voda ne treba da bude vrela da se ne biste opekli, ali treba da isparava) i parite lice desetak minuta kako biste oslabili lepak koji trepavice drži čvrstim.

2. Nakon toga laganim tapkanjem osušite lice i, pomoću blaznice, sredstvom za uklanjanje šminke sa očiju očistite kapke i trepavice od svih nečistoća.

foto: Shutterstock

3. Za uklanjanje trepavica koristite maslinovo ili kokosovo ulje. Natopite vaticu koja ne ostavlja dlačice i njome lagano prelazite preko trepavica. Ulje će otopiti ostatak lepka i pomoći vam da se veštačke dlačice odvoje od prirodnih uz koje su zalepljene.

foto: Shutterstock

4. Ako neka „tvrdoglava“ dlačica ostane na vašim kapcima, nipošto je nemojte čupati ili skidati na silu jer ćete oštetiti prirodne trepavice i njihov koren. Pustite da vreme odradi svoje i za dan ili dva one će same otpasti.

Kurir.rs/Stil/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track