6 KORAKA DO SAVRŠENE ŽURKE! Napravite rođendan za pamćenje u izolaciji!
Foto: Shutterstock

Zabava za pamćenje

6 KORAKA DO SAVRŠENE ŽURKE! Napravite rođendan za pamćenje u izolaciji!

Žena -

I te kako je izvodljivo Zbog epidemije koja nas je zadesila deca moraju da budu posebno zaštićena. Ali to nikako ne znači da svog „divnog dana“ koji ih kači ovih meseci ne treba s radošću da se sećaju

Rođendanska proslava je svakom detetu jedan od najdražih dana u godini. To je vreme kada je ono u centru pažnje, kada mu se ispunjavaju želje i kada vrlo često dobije neke od poklona koje je dugo priželjkivao. Ali najviše od svega mališane ta proslava raduje jer se tog dana okupljaju sa prijateljima i rodbinom.

Ipak, mnoga deca će u ovim mesecima izolacije, nažalost, morati da propuste takve proslave, ali to ne znači da svom detetu uz malo truda i kreativnosti ne možete prirediti veseo rođendan koji će dugo pamtiti. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje će vam pomoći u osmišljavanju ovog radosnog dana kom koronavirus neće stati na put.

Uključite ljubimce i igračke u proslavu

Pošto se ni u stanovima ne smeju okupljati ljudi koji nisu deo porodice koja inače živi u kući, velike proslave ne dolaze u obzir, ali možete doskočiti zgodnom rešenju koje će mališanima sigurno zauvek ostati u sećanju. Ako imate kućnog ljubimca, nemojte ga zanemariti, nego i njega uključite u proslavu. Stavite mu rođendansku kapicu, a isto možete uraditi i sa plišanim igračkama i lutkama. Sve poređajte na krevet ili za sto - oni će „glumiti“ goste, a detetu će to izmamiti osmeh od uha do uha.

foto: Shutterstock

A šta je s poklonima

Iako su pred nama ekonomski nesigurna vremena, detetu priuštite bar jedan poklon. Štaviše, možete ga i sami napraviti u kućnoj radinosti ili kupite onu jednu stvar koju zaista jako želi. Međutim, imajte na umu da će zbog vanredne situacije i velike potražnje sa dostavom prodavnicama biti potrebno više vremena nego inače, pa poklon naručite na vreme.

Napravite ili naručite posebnu tortu

Torta je uvek zvezda svakog rođendana, a u ovom delu godine je posebno važna jer će deci pružiti osećaj da je situacija normalna. Postoje brojne poslastičarnice koje dostavljaju svoje proizvode na kućnu adresu, pa bez problema možete naručiti neku zanimljivu tematsku tortu, ali ako to nije opcija, tu su stari provereni recepti i vaša mašta. Taman da se i vi malo zabavite, a u samu pripremu možete da uključite i dete. Neka s vama meša smesu, dodaje potrebne sastojke i slično. Da, to će verovatno izazvati malo nereda u kuhinji, ali vremena za pospremanje ionako imamo napretek, zar ne?

foto: Shutterstock

Ali kako bi se ipak zadržao određeni element iznenađenja, samo finalno ukrašavanje torte odradite sami ili s partnerom.

I da, nemojte zaboraviti da obavezno nabavite svećice. Srećom, ima ih u skoro svakoj prodavnici.

foto: Shutterstock

Snimite lepe želje porodice i prijatelja

Nekoliko dana pre samog rođendana zamolite detetove prijatelje (i njihove roditelje) da mu snime kratku poruku u kojoj će mu čestitati rođiš. Isto uradite i sa rodbinom, a zatim sve video-zapise pustite detetu. Ako vreme i obaveze drugih to dozvoljavaju, takođe se možete čuti i uživo, putem nekih od video-platformi za komuniciranje, a uvek su tu i dobri stari telefonski pozivi.

foto: Shutterstock

Ništa bez pevanja

Pesmu „Danas nam je divan dan“ ne preskačite ni u ludilu. Pustite je s Jutjuba ili je svi skupa zapevajte uz pljesak i na kraju glasno uzviknite „Živeliiiiiiii!“

Smislite aktivnosti koje će taj dan razlikovati od ostalih

Iako više ni sami ne znamo koji je datum i dan, jer svi trenutno liče jedan na drugi, neka rođendan vašeg mališana ipak bude nešto drugačiji. Osmislite nekoliko porodičnih aktivnosti u kojima će učestvovati cela porodica, koja će taj dan učiniti posebnim. Recimo, iznesite novogodišnje lampice za poseban ugođaj, u čistu staklenu teglu ubacite šarene papiriće na koje će svako ispisati planove kada sve ovo završi, virtuelno posetite neke od zabavnih parkova širom sveta jer se odnedavno na internetu nude i te usluge, a prvi na spisku neka svakako bude Diznilend.

I proslava može da počne! Srećan rođendanko!

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track