#TISIBITNA: 'Moje četiri godine braka su bile privatni pakao' - priča Maraje Keri koja je rekla NE porodičnom nasilju
Foto: Profimedia

#TISIBITNA: 'Moje četiri godine braka su bile privatni pakao' - priča Maraje Keri koja je rekla NE porodičnom nasilju

Žena -

Nakon višegodišnje torture koju je trpela, sa nadom da će je neko izbaviti, Maraja je shvatila - ona je jedina koja može pomoći sebi i spasiti se od muža nasilnika.

Da li možete zamisliti život osobe koja trpi porodično nasilje, a zatvorena je u kući sa nasilnikom usled pandemije virusa korona? Pored straha, anksioznosti, bola i teskobe koju žrtva oseća, i bes nasilnika usled izolacije se povećava. U većini slučajeva žrtva nasilja je u strahu da progovori o svom životu, naročito ukoliko su i deca uključena, te radije bira da trpi i nada se nekoj promeni koja se vrlo verovatno neće dogoditi. Vreme je da se to promeni.

Žrtve nasilja nisu samo nepoznate i "male" žene. Među njima se nalazi i veliki broj poznatih ličnosti, a mnoge od njih su imale hrabrosti da otvoreno govore o svemu što su proživele.

Jedna od njih je američka zvezda Maraja Keri, koja je godinama trpela nasilje od strane svog prvog muža.

Život i brak sa bivšim suprugom Tomijem Motolom poznata pevačica je nazvala "privatnim paklom sa osobom koje se plašila".

Njihova priča je započela kao romantična bajka. U vezu sa uspešnim biznismenom Maraja je ušla dok su radili zajedno, a ubrzo potom su se i venčali. Sa svoje dvadeset tri godine udala se za dvadeset godina starijeg muškarca. U tim momentima nije mogla ni pomisliti u kakvu će se katastrofu pretvoriti ovaj brak, ni kakav će tiranin postati njen suprug.

U jednom intervjuu ispričala je da se zbog Motole osećala očajno, usamljeno i da je neprestano plakala.

"Bila sam sa nekim ko je imao potpunu kontrolu nad mojim životom", priznala je Maraja. "Bio je stariji od mene, imao je moć i želeo je da me odvoji od većine ljudi."

Tokom četiri godine braka ona je živela kao u zatvoru.

"Morala sam da tražim dozvolu da izađem iz kuće. Želela sam, nadala se i maštala da će me neko kidnapovati. Mislila sam da nikada neću moći da izađem iz toga", ispričala je pevačica o strahu u kom je svakodnevno živela.

"Iako sam bila vlasnik te kuće, osećala sam se kao da posedujem samo jednu torbu. Nije imao pojma zašto tu torbu uvek nosim sa sobom. U mislima sam uvek imala to da, ako se nešto dogodi, ja budem spremna za beg."

Svakog dana tog životnog perioda ona se nadala da će je neko spasiti. Nakon četiri godine pakla, Maraja je shvatila da je ona jedina koja može spasiti sebe od supruga nasilnika.

Bilo je jako teško napraviti taj korak, jer je Motola bio i njen poslovni partner.

"Za mene je bilo nerealno teško da se izvučem iz ovoga jer to nije bio samo brak, već i posao, koji je on takođe kontrolisao."

Motola je, naravno, porekao sve optužbe o fizičkom i emotivnom maltretiranju supruge, dodavši da bi trebalo da bude zahvalna na tome što je on od nje napravio zvezdu.

"Moj odnos sa njim nije bio fizički. Ta veza je formirala mene kao ličnost. I dalje imam noćne more zbog svega", priznala je poznata pevačica.

Danas, Maraja Keri je srećna žena sa dvoje dece iz drugog braka i ima uspešnu karijeru bez Motole.

Priče poput Marajine, jednostavnije, a možda i komplikovanije, veoma su učestale i kod nas i među onim ženama čije ime nije poznato svetu. Naročito sada, kada su porodice izolovane i kada su žrtve nasilja, ali i nasilnici, primorani da dane provode zajedno u kući, stopa porodičnog nasilja se povećava.

Maraja Keri je pronašla snagu u sebi da se izbori sa problemom i izađe iz toksičnog odnosa.

Možeš i ti. Nisi sama. #tisibitna

Prijavi nasilje.

foto: Promo

Nacionalni SOS broj: 0800-222-003

SIGURNE KUĆE:

Beograd: 062/304 650 broj je dostupan 0-24 Novi Sad: 021/ 6465 746 Pančevo: 013 319 843 Sombor: 062/787 375 Smederevo: 062/608080 Zrenjanin: 064/6488 104 Kragujevac: 065/ 6120 490 Niš: 018 521 210 Leskovac: 064/8986 697 Vranje: 064/8012 962

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track