Dobro začinjen krompir sa hrskavom koricom je idealan prilog za svaki ručak, piše Lepa&Srećna.
Sastojci: 800 gr krompira 1 kocka za supu 1 čen belog luka 1 mala glavica crnog luka so i biber ulje
Priprema:
Oljuštite krompir (ako je mladi, samo ga dobro istrljajte čistom žicom koju koristite samo za povrće). Iseckajte crni i beli luk veoma sitno. U šerpu stavite krompir i luk i nalijte samo toliko vode koliko je potrebno da povrće ogrezne.
Kuvajte na tišoj vatri oko 15 minuta pa ocedite a vodu sačuvajte. Povrće sipajte u podmazani pleh ili vatrostalni sud. Odmerite oko 100 ml vode i razmutite pileću kocku za supu. Prelijte preko krompira i pecite ga u rerni oko 40 minuta na temperaturi od 180C stepeni.
NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:
LAZANJA IZ TIGANJA: najprostija lazanja za početnike (RECEPT)
TIKVICE SA FETA SIROM: mediteranski laki ručak ili prilog uz meso (RECEPT)
DOMAĆA PILEĆA SUPA: jaka lekovita supa za porodični ručak (RECEPT)
Promo tekst