OVAJ KOLAČ SA REZANCIMA I BADEMIMA SIGURNO NISTE PROBALI! Kadaif, arapski desert, će vas oboriti S NOGU!
Foto: Printscreen/Youtube

UKUSNO

OVAJ KOLAČ SA REZANCIMA I BADEMIMA SIGURNO NISTE PROBALI! Kadaif, arapski desert, će vas oboriti S NOGU!

Žena -

Jednostavna priprema i fantastičan ukus je ono zbog čega ćete ovaj kolač praviti stalno.

Sastojci:

- 9 žumanaca - 1 jaje - Brašno - ½ kg badema - ¼ kg maslaca - ¼ kg šećera u prahu

Za sirup:

- 1 kg šećera- 1 štap vanile - 1 limun

Priprema:

Zamesite testo kao za rezance, sa jajem i žumancima. Brašna uzmite koliko je potrebno da se testo zamesi bez vode. Od testa razvucite tanju koru, prosušite je, savijte u trubu i isecite na što je moguće tanje rezance. Isečene rezance rastresite na stolnjaku i što bolje prosušite. Šerpu od emajla namažite dobro maslacem i slažite ovim redom: red rezanaca, red oljuštenih, samlevenih badema, red maslaca, red šećera u prahu, i sve tako naizmenično dok poslednji red u šerpi ne budu rezanca. Ovako spremljen kadaif stavite u rernu i napola ispecite. Za to vreme na šporetu špinujte šećer sa malo vode i vanilom, gustina treba da bude kao za slatko. Šećer treba da bude gotov istovremeno kada se i polupečen kadaif bude izvadio iz rerne. Pri kraju kuvanja šećera isecite limun na kolutove i stavite ga u šećer. Vreo kadaif izvadite iz rerne, polako prelijte ovim sirupom, zatim ga vratite ponovo u rernu i dopecite. Pečen kadaif izvaditi iz rerne, ali ga ostavite u istoj posudi do sutra, jer što duže bude stajao biće ukusniji za jelo. Sutradan ga izvadite iz posude, isecite na kocke i poređajte na stakleni tanjir.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs / Njamfood.com / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track