VIKTORIJA BEKAM UVEK IMA SAVRŠENU KOSU: Bivša spajsica godinama se DRŽI OVOG PRAVILA, detalje otkrio njen FRIZER!
Foto: Profimedia

NEKAD JE EKSPERIMENTISALA

VIKTORIJA BEKAM UVEK IMA SAVRŠENU KOSU: Bivša spajsica godinama se DRŽI OVOG PRAVILA, detalje otkrio njen FRIZER!

Žena -

Viktorija Bekam, uspešna dizajnerka i nekadašnja pevačica može se pohvaliti blistavom smeđom kosom koju obično nosi u blagim valovima ili podignutu.

Iako je u prošlosti eksperimentisala s izgledom, pa je imala nekoliko izleta u plavuše, a neko je vreme je nosila i kratku kosu, zaštitni znak britanske ikone stila je smeđa boja kose s posvetljenim pramenovima.

foto: Instagram screenshot

Kakvu god frizuru da nosi, Viktorija svoju kosu redovno neguje preparatima kako bi bila sjajna i zdrava. Njen je frizer Džejson Kolije otkrio je u čemu je tajna njene blistave kose, a to je dobro poznata stvar u "bjuti" industriji pod nazivom kolagen.

foto: Profimedia

Znamo ga u kontekstu proizvoda za negu kože i krema protiv starenja. Treba naglasiti i da kolagen dolazi u različitim varijantama pa se npr. naša koža pretežno sastoji od kolagena tipa 1. Frizer kaže kako je kolagen jako bitan i za zdravlje kose.

Kolagen može uticati i na smanjenje broja sedih u kosi, a kolagenski tretmani pomažu jačanju kose. Naime, keratinu je za stvaranje potrebno je između ostalog nekoliko aminokiselina koje sadrži kolagen. Što se više stvara kolagena, nastaje i više keratina. Osim toga, kolagen ima blagotvoran uticaj na zdravlje kose i temena.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track