Najnovije vesti

SRPSKI ENTOMOLOG OTKRIVA KAKO DA SE REŠITE SMRDIBUBA: Sve ih je više u vašem domu, a postoji NAMIRNICA koju ovi insekti NE PODNOSE
Foto: Profimedia

NEĆETE IMATI PROBLEM

SRPSKI ENTOMOLOG OTKRIVA KAKO DA SE REŠITE SMRDIBUBA: Sve ih je više u vašem domu, a postoji NAMIRNICA koju ovi insekti NE PODNOSE

Žena

Entomolog iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandra Zatezalo otkrila je kada će konačno prestati najezda smrdibuba i zašto je sada nikad veća.

Ona je otkrila da smrdibube traže toplo mesto gde će se skloniti, što su obično domovi, a dala i recept kako da ih se rešite.

foto: Profimedia

"Mogu da se koriste insekticidi, ali i prirodni preparati na bazi belog luka i sirćeta. To će ih držati podalje neko vreme, ali ti tretmani treba da se ponavljaju jer kad prestane njihovo dejstvo opet će se pojavljivati", istakla je u Jutarnjem programu na "Prva TV" i dodala:

"Kada krenu hladniji dani i prvi mrazevi one se povlače dublje i nema ih više. Dakle, s dolaskom ozbiljnijeg temperaturnog minusa. Možda se pojave samo u nekom toplom delu u manjem broju, ali ne u ovako velikoj brojnosti."

RECEPT

- Beli luk (4 kašičice)

- Voda (2 šoljice)

- Flaša za sprej sa zatvaračem

foto: Profimedia

Jedan način je da iseckate luk i ostavite ga na mestima gde smrdibube najčešće ulaze u vaš dom. Drugi način je da napravite sprej od mešavine luka i vode i poprskate kritične tačke. Takođe možete koristiti ovaj sprej i za odeću, ali u tom slučaju pazite da ne odbijete i ljude od sebe.

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja