MARA JE BILA NAJBOGATIJA UDAVAČA U KRAJU! Hteli su da je udaju za RUŽNOG Dragomira, a ona ašikovala sa Vasom, onda je nastao PAKAO
Foto: Profimedia

tužna sudbina

MARA JE BILA NAJBOGATIJA UDAVAČA U KRAJU! Hteli su da je udaju za RUŽNOG Dragomira, a ona ašikovala sa Vasom, onda je nastao PAKAO

Žena -

Jedna Mara 1933. godine u blizini Banjaluke 14. avgusta nenamerno dovela je do krvoprolića jer je bila toliko lepa da su muškarci bili spremni da daju život za nju.

Na Fejsbuk strani "Pisalo je u novinama" objavljen je članak iz 1933. godine. Kako je autor članka zapisao u selu Jovaški, nedaleko od Banjaluke, odigralo se krvoproliće zbog devojke Mare K. koja je bila "najbogatija udavača u kraju".

Za njenu pažnju se takmičilo nekoliko muškaraca iz sedam sela. Nju oni nisu preterano interesovali jer je najviše bila zainteresovana za jednog udovca. U članku se pominje njena zainteresovanost za Vasu Radojkovića, koji je ostao udovac sa 24 godine. Isto tako stoji da je bio vrlo lep, ali siromašan seljak u kraju. Roditelji su bili protiv njene želje da se uda za njega.

foto: Profimedia

Naime, Mara je rekla roditeljima da neće "ašikovati sa Vasom" kako bi ih umirila, pa su joj našli Dragomira Privića - bio je bogat ali ne i lep.

"Marija je pristala da ašikuje i da se kasnije uda za njega", piše u članku.

Kako se ispostavilo Mara je prevarila roditelja i nije odustala od Vase. Pretila je i da će se ubiti i da će ubiti Dragomira kojeg su joj našli roditelji.

Situacija se zakomplikovala kad je Dragomir pozvao 50 drugara da smaknu Vasu. Mara je saznala za plan i obavestila svog dragog. Onda su zaratili Vasini i Dragomirovi drigovi.

Momci su se tukli noževima, motkama i lopatama. Bilo je mnogo teško povređenih, ali i mrtvih. Najgore su prošli Vasa i njegova tri druga jer ga je Dragomir isekao sekirom po glavi i leđima nanevši mu smrtonosne rane.

Kako je autor članka iz 1933. godine zapisao, Mara nije se udala posle smrti Vase za Dragomira i nekoliko puta je sebi pokušala da oduzme život.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track