DOMAĆA PILEĆA SUPICA SA REZANCIMA! Evo kako da je skuvate u vašoj kuhinji, ukusnija od BAKINE!
Foto: Profimedia

RECEPT

DOMAĆA PILEĆA SUPICA SA REZANCIMA! Evo kako da je skuvate u vašoj kuhinji, ukusnija od BAKINE!

Žena -

Evo kako da pripremite domaću supu bez ekspres lonca!

Sastojci:

Celo pile

Voda

So, biber

Velika glavica luka

Dve šargarepe

Dva štapića celera

Rezanci s jajima

Pileća kocka

Peršun (sveži ili sušeni)

foto: Profimedia

Priprema: Celo pile stavite u veliku šerpu, prekrijte vodom da ogrezne i ubacite oljušteni luk isečen na četvrtine, celu šargarepu i prutiće celera.

Sačekajte da provri, pa kuvajte sat vremena uz skidanje pene sa površine. Na ovaj način, dobićete bistru supu. Nema velike "nauke", samo cediljkom ili kašikom zahvatajte penu koja izgleda kao nečistoća i prosipajte je.

Nakon sat vremena, izvadite pile i povrće iz supe. Probajte je i po potrebi dodajte so i biber, a ako želite još jači ukus, istopite i pileću kocku.

Meso pažljivo iskidajte viljuškom, a kosti i kožu bacite.

Povrće će takođe biti vruće, ali bi trebalo da ga iseckate i vratite u supu. Ako imate sušeni peršun, sada je trenutak da umešajte jednu kašičicu u supu. Umešajte i usitnjeno meso, pa vratite na srednju vatru. Kada provri, dodajte rezance i sačekajte da budu kuvani. Ako imate sveži peršun, dodajte ga na samom kraju i servirajte supu dok je još uvek topla.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Magazin.novosti/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track