Najnovije vesti

RITUALI KOJI PODIŽU ENERGIJU I MOTIVACIJU POSLE BUĐENJA! Iskoristite dan, a ovih 5 stvari vam mogu pomoći!
Foto: Profimedia

uživajte

RITUALI KOJI PODIŽU ENERGIJU I MOTIVACIJU POSLE BUĐENJA! Iskoristite dan, a ovih 5 stvari vam mogu pomoći!

Žena

Uvedite ovih pet lakih i lepih navika u svoju rutinu i videćete, sve će vam biti lakše!

Rano buđenje, jutarnje vežbe, bogata i raznovrsna ishrana, izbegavanje cigareta i alkohola! Već nam je dobro poznata ova osnova zdravog života. Ali što ako nam ujutro fali motivacija, inspiracija i želja za ostvarenjem poznate latinske izreke - "Carpe diem" - "Uhvati dan"?

Zato vam predlažemo da u svoju jutarnju rutinu uvedete ovih pet novih, zdravih jutarnjih navike koje će telo prepoznati kao motivaciju, a mozak kao želju za energičnim i produktivnim danom.

foto: Profimedia

1. Pozitivna poruka za početak dana

Koja je prva stvar koju uradite ujutru? Obično se prevrćete po krevetu, panično tražite telefon da zaustavite alarm i paralelno s tim kolutate očima, zar ne? Posle toga barem desetak minuta ostajete na telefonu, proveravate Fejsbuk, Instagram, elektronsku poštu, odlažete alarm, odgovarate na poruke... Pa ako možete sve to, zašto ne biste pokušali i ovo: stavite pozitivnu sliku ili poruku pored telefona ili kao pozadinu alarma kako bi upravo to bila prva stvar koju vidite ujutro i tako započnete dan na pozitivan način. Ili još bolje, dogovorite se s najboljom prijateljicom/prijateljem da međusobno svakog jutra pošaljete pozitivnu, motivacionu poruku!

2. Pokrenite se

Rastegnite ruke, noge, leđa, ramena i ostale delove tela, svega 5 minuta je dovoljno! Tako popravljate cirkulaciju u telu i rešavate se bolova koje se mogu javiti kroz dan. A ako ikako možete, vežbajte ujutro - samo pola sata fizičke aktivnosti neverovatno će povećati vašu produktivnost i probuditi endorfine u telu!

foto: Profimedia

3. Začinite svoju rutinu tuširanja

Tuširanje ne mora biti dosadno - neka to bude glavni deo dana kojem se radujete. Posle tuširanja osećamo se čisto, opušteno i sveže. Probudite se na vreme kako biste imali kada da uživate u sledećem ritualu: glupirajte se, pevajte i plešite pod tušem kao da vas niko ne gleda. Jer niko vas i ne vidi! Tako raspevani i mirisni, krenite ka sledećem ritualu...

4. Izgledate najbolje, osećajte se najbolje!

Ako ste ujutro u žurbi i ne izgledate najbolje, velike su šanse da ćete se tako i osećati tokom celog dana. Samopouzdanje dolazi iznutra, ali započinje spolja. Budimo iskreni, ženama je stalo do toga kako izgledaju! Šminkanje i biranje onoga što ćete da obučete pomaže vam da se osećate bolje? Onda je upravo to ono što treba da radite! Najbolje bi bilo da garderobu odaberete veče pre, da bi ste ujutru imali vremena za šminku, frizuru... Nekoliko hidratantnih proizvoda sa zaštitnim faktorom, nahraniće kožu i dati joj zdravi sjaj. A onda šminka...

5. Doručkujte, svaki dan!

Kada sve ovo obavite, sedite i doručkujte! Napunite telo energijom i zapamtite - niko vas ne voli dok ste gladni. Ako ste ipak u žurbi, uzmite voće koje je lako poneti sa sobom ili proteinske energetske pločice. Ili zdrav sendvič koji vas čeka u frižideru od sinoć. Jer veče pre, čim ste spremili šta da obučete, napravili ste sebi doručak! 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Ljubav&Zdravlje/M.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...