MUŠKARCI SE PROMENILI U 2020: Nastao je potpuni preokret u biranju DEVOJKE! Evo šta je sada SAVRŠENA ŽENA za jači POL!
Foto: Profimedia

NIJE SVE KAKO JE BILO

MUŠKARCI SE PROMENILI U 2020: Nastao je potpuni preokret u biranju DEVOJKE! Evo šta je sada SAVRŠENA ŽENA za jači POL!

Žena -

Koliko je pandemija korona virusa promenila način na koji ljudi posmatraju svet pokazuje i naizgled banalna studija koju je sproveo poznati s*ksolog i stručnjakinja za odnose Trejsi Koks.

Pre desetak godina muškarci su na pitanje koji je njihov idealan tip žene odgovarali vrlo šturo i precizno. Jedne su najviše privlačile noge, druge grudi, treće zadnjica. Često su isticali i boju kose koju preferiraju na ženama. Tesna bitka uvek se nekako vodila između plavuša i brineta.

Danas su se stvari promenile.

"Prvo što me privuče kod žene su oči", napisao je jedan muškarac na Tviteru.

"Linija ne igra važnu ulogu, kao ni visina ili veličina grudi. Ključna stvar za mene je ličnost", otkri je drugi.

foto: Profimedija

"Zapravo nemam idealan tip. Smatram da su samopouzdane, inteligentne i duhovite žene privlačne i dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama", odgovorio je treći, a ovi i slični odgovori prevladavali su u anketi Trejsi Koks.

Muškarce će uvek privlačiti određene stvari iz evolucijskih razloga, koji su tu kako bi se naša vrsta što uspešnije razmnožavala. Mladost, široki bokovi "za rađanje", sjajna kosa i koža, "dovoljno mesa" na kostima, što govori kako glad nije problem...", izjavila je Trejsi.

Kako danas izgleda savršena žena?

Odgovor na ovo pitanje Trejsi Koks je sažela u kratku rečenicu - ona je ono što vi želite da ona bude. U 2020. zapravo ne postoji određeni "idealni tip tela". Lepota je manje u tome kako izgledate, a više u tome kakvi ste. Sve se svodi na karakter. Tako sada u definisanju onoga što je privlačno moramo gledati dublje od spoljašnjeg izgleda.

Istraživanja su uvek pokazivala da muškarci više vole žene prosečnoga izgleda nego supermodele, a to ima veze i s tim što se većina muškaraca teško nosi s konkurencijomu. Lepo lice na popisu želja uvek je imalo višu ocenu od dobrog tela.

foto: Profimedia

Osobine koje su najpoželjnije

Muškarci su u velikoj većini pri opisivanju savršene partnerke koristili sledeće karakteristike: snažan um, samouverena, srećna, emocionalno inteligentna, strastvena i puna entuzijazma. Naši se ideali očito menjaju s godinama i životnim iskustvom. Ipak, ono što vam je privlačno, zavidi od toga šta tražite. Ako je reč o jednokratnom susretu, izgled postaje važniji. No, kada je reč o biranju partnerke za ozbiljnu vezu, trend se uistinu promenio.

Instagram je kriv za štošta

Ali zašto se žene i dalje osećaju pod pritiskom da moraju izgledati savršeno? Ne zavaravajmo se; pripadnice lepšeg pola još uvek žive prema nerealnim standardima lepote. Botoks je popularniji nego ikad pre. Mlade žene "pumpaju" obraze i usne, a redovi za povećanje grudi postaju sve duži..

"Ono što smatramo lepim i privlačnim odraz je naše kulture i naših vrednosti, a 2020. pokazuje da idemo prema društvu u kojem je lepota više od izgleda tela. Ali, još nismo stigli do kraja", zaključila je Trejsi Koks.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/K.Đ/Dailymail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track