OVAJ SPECIJALITET ĆE SVE OBORITI S NOGU! Evo kako da napravite kačamak sa ukusom mesa!
Foto: Profimedia

recept

OVAJ SPECIJALITET ĆE SVE OBORITI S NOGU! Evo kako da napravite kačamak sa ukusom mesa!

Žena -

Stare zlatiborske domaćice su u kačamak stavljale čuveni "pretop" reč je o “soku” ili moci od pečenja. Ovaj kačamak ima ukus mesa i retko ko bi mu mogao odoleti.

Potrebni sastojci:

- 7 kašika projinog brašna

- 1 kašičica masti

- 2 kašike pretopa

- stari sir ili kajmak

Način pripreme:

U tiganj sipajte mast i pretop da se istope na blagoj vatri, pa dodajte 2 čaše vode. Ostavite da provri, pa dodajte projino brašno. Mešajte tokom kuvanja dok se ne razbiju grudvice brašna i ne dobijete kompaktnu smesu.

Ukoliko želite ređi kačamak, dodajte još malo vode. Sklonite sa vatre i sipajte u posude.

foto: Printscreen YT

Kurir.rs/stvarukusa.rs/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track