Ove mini torte s lešnikom i bademom, ćete obožavati. Priprema je krajnje jednostavna tako da vam nije potrebno veliko kulinarsko predznanje!
Kora:
200 g pečenih lešnika 100 g pečenih badema 20 svežih urmi 2 pomorandže 4 kašike kokosovog ulja 4 kašike kakaa
Fil:
500 ml mleka
2 pudinga od vanile 100 ml slatke pavlake 4 kašike meda
Preliv:
200 ml slatke pavlake 200 g crne čokolade
PRIPREMA:
Prvo treba spremiti fil. 400ml mleka staviti u šerpu i prokuvati. Ostatak, 100ml, pomešati sa pudingom i medom. Kad mleko provri, zakuvati puding i ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom zajedno sa ohlađenim pudingom da se dobije fina kremasta smesa.
Koru pripremiti tako što se u secka ili multipraktik sipaju lešnici i babademi. Samleti, pa dodati otkoštene urme, kakao, sok od ceđenih narandži i otopljeno kokosovo ulje. Sve zajedno izblendirati. Dobije se kompaktna masa.
Uzeti kalup za mafine i u svako udubljenje staviti po jednu korpicu za pečenje mafina. Kašikom vaditi po malo smese za koru i utapkati kašikom ili prstima, po dnu svake korpice. Preko sipati fil.
Čokoladu i slatku pavlaku zagrejati i mešati dok se ne stvori glatka smesa. Prohladiti, pa sipati preko svake tortice.
Kurir.rs/recepti.com/M.M.