INTERNET POLUDEO JE ZA TRIKOM MLADOG KUVARA: Otkrio kako on sprema najhrskavije i najukusnije krompiriće a caka je u jednom ZAČINU
Foto: Shutterstock

super caka

INTERNET POLUDEO JE ZA TRIKOM MLADOG KUVARA: Otkrio kako on sprema najhrskavije i najukusnije krompiriće a caka je u jednom ZAČINU

Žena -

Met Dankan, koji se proslavio na Tiktoku postavljajući jednostavne recepte, a nema nikakvo kulinarsko umeće, podelio je trik kako da napavite ukusne krompiriće.

Prvo Oljuštite i iseckajte krompir, a potom ga skuvajte u slanoj vodi.

Dok se kuva, pripremite mešavinu začina sa kojom ćete ga peći. Pomešajte kašičicu belog luka u prahu, kašičicu aleve paprike, kašičicu ruzmatina, jednu kašičicu običnog brašna, so, biber i 100 grama izrendanog parmezana.

Nauljite pleh, prespite krompir u njega, a potom svaki komadić uvaljate u mešavinu začina. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 do 50 minuta.

"Parmezan menja sve, jer stvara ukusnu, hrskavu koricu oko krompira, a zadržava sočnost i mekanost krompira. Baš takvi oni i treba da budu", dao je savet Met.

Nudimo vam još jedan savet ako volite krompir. Naime, ako volite da jedete krompir salatu i spremate je na klasičnan način sa crnim lukom, uz ovu caku koja će vaš prilog učiniti fantastičnim. Naime, prvo luk koji iseckate držite malo u vodi, nekih pet do deset munuta. Potom, kada začinite salatu sa uljem i sirćetom, dodajte na kraju nekoliko kapi vode i promešajte.

krompir salata
foto: Printscreen

kurir.rs

BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track