UZ OVAJ TAJNI SASTOJAK PALAČINKE ĆE VAM BITI MEKE I PROZIRNE: Recept koji ćete obožavati!
Foto: Profimedia

ukusno

UZ OVAJ TAJNI SASTOJAK PALAČINKE ĆE VAM BITI MEKE I PROZIRNE: Recept koji ćete obožavati!

Žena -

U ovom receptu ćemo pokazati kako se najbolje može napraviti testo za fine mekane prozirne i barušaste palačinke, a da ne budu žilave

Potrebno je:

2 jaja

200-250 gr brašna 50 ml ulja malo soli 100 ml piva 200 ml mleka ulje za prženje

Nadev :

po izboru ( ja sam orah sa prah šećerom)

Priprema:

U činiju razbiti i žicom umutiti jaja dodati malo soli , zatim ulje, pivo, mleko i brašno sve sjediniti i napraviti redje testo. Tiganj ugrejati i premazati uljem za prvu palačinku , posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini. Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želju. Evo predloga..džem, orasi, sir jaja uviti preliti pavlakom i jajetom..narendati kačkavalj.

palačinke
foto: Profimedia

Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track