Najnovije vesti

NE TREBA VAM KAFANA NI TRG DA DOČEKATE NOVU GODINU! Evo kako da u krugu porodice dočekate PONOĆ, jednu igru niste odavno igrali
Foto: Profimedia

KuVajte, plešite i pevajte zajedno

NE TREBA VAM KAFANA NI TRG DA DOČEKATE NOVU GODINU! Evo kako da u krugu porodice dočekate PONOĆ, jednu igru niste odavno igrali

Žena


 

Zbog pandemije korona virusa, doček ove Nove godine je sasvim drugačiji od svih prethodnih.

Što god radili, izaberite aktivnosti u kojima se možete družiti i smati. 

- Odlazak 2020. i doček 2021. mogu biti idealni upravo za to da sve vreme koje imate posvetite druženju sa najmilijima. Samo treba mudro da se pripremite, kako bi i odrasli i deca mogli da uživaju u nečemu što svakog od njih veseli – kaže psiholog Ida Juranić.

- Na primer, možete isplanirati nekoliko partija 'Čoveče, ne ljuti se' ili partiju karata s decom uno, tablić, dok odrasli članovi obitelji mogu odigrati remi. To su igre koje će vas opustiti i nasmejati i pridoneti da provedete kvalitetno vreme zajedno, jer tako stvarate i vesele uspomene.

Karaoke šou za koji ćete jednu drugima složiti listu hitova, ili igra pantomime, odnosno imitacija (zašto ne toga da članovi obitelji na zabavan način imitiraju jedni druge), mogu takođe biti dobra prilika da veče začinite smehom i zabavom.

Zajedničko druženje na ovaj način uvijek je bolja alternativa u odnosu na mogućnost da cijela obitelj satima sjedi ispred TV-a, ili da vrijeme provodite zagledani u mobitel ili ekran računala.

Naravno, a jutro posle novogodišnje noći možete isplanirati zajedničko gledanje nekog filma, ili dogovoriti zajednički poziv deki i baki ili drugim članovima porodice. Ne treba zaboraviti da i njima možete zajedno nešto otpevati, savetuju psiholog. 

karte
foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...