JAPANKA KANE NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU! Proslavila 118. rođendan, a ovo je njena TAJNA DUGOVEČNOSTI! IZNENADIĆETE SE (VIDEO)
Foto: Profimedia

vitalna i radosna

JAPANKA KANE NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU! Proslavila 118. rođendan, a ovo je njena TAJNA DUGOVEČNOSTI! IZNENADIĆETE SE (VIDEO)

Žena -

Japanka Kane Tanaka, najstarija osoba na svetu, rođena je iste godine kada su braća Rajt obavila prvi let avionon, a 2. januara je u staračkom domu proslavila svoj 118. rođendan.

Gospođa Tanaka je rođena 1903. godine, a u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija osoba na svetu je ušla još u martu 2019. godine, kada je napunila 116 godina. Zanimljivo je, takođe, da je rođena iste godine kao i britanski pisac, Džordž Orvel. U septembru, kada je navršila 117 godina i 261 dan života, Kane je postavila i nacionalni rekord kao najstarija osoba u Japanu.

Trenutno živi u staračkom domu u Fukuoki na jugozapadu Japana, gde je i proslavila svoj rođendan sa ostalim stanovnicima. Kako navode nadležni, bila je lepo raspoložena i predložila je da se „aplaudira svima“.

Kane Tanaka
foto: Profimedia

Vreme provodi u vežbanju, računanju i igranju igre reversi. Kako navode negovateljice, gospođa Tanaka ima jako dobar apetit, voli da jede čokoladu i pije kolu.

„Jela sam izvrsnu hranu i stalno učila“, otkrila je svoju tajnu kada su je pitali kako je doživela tako duboku starost, a sama sebi je poželela da živi 120 godina.

"Situacija zbog pandemije korona virusa je teška, ali Kane je dobro. Drago mi je što se svakog dana tako lepo zabavlja", rekao je njen 61-godišnji unuk Eiji. .

kurir.rs

BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track