Najnovije vesti

KREMPITA OD LIMUN KORA! Popularni kolač ukusniji nego INAČE, a evo kako da napravite i OSVEŽAVAJUĆI FIL!
Foto: Profimedia

recept

KREMPITA OD LIMUN KORA! Popularni kolač ukusniji nego INAČE, a evo kako da napravite i OSVEŽAVAJUĆI FIL!

Žena

Omiljeni slatkiš našeg detinjstva sa jednom malom izmenom - obožavaće ga vaši ukućani!

Sastojci

Kore:

8 jaja

300 g šećera

2 dl tople vode

2 dl ulja

400 g brašna

1 prašak za pecivo

1 limun

Fil:

7,5 dl mleka

300 g šećera

3 pudinga od vanile

300 g margarina

1 limun

malo šećera u prahu

krempita sa lisnatim testom, krempita
foto: Shutterstock

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati vodu, ulje, brašno, prašak za pecivo i narendanu koru limuna i dobro izmešati. Posebno umutiti belanca, pa dodati smesi i ručno izmešati. Smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore u rerni zagrejanoj na 180 sstepeni C. Izmešati puding i šećer sa 2,5 dl mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad mleko provri, napraviti puding. Fil ohladiti uz često mešanje kako se ne bi napravila kora na pudingu. Umutiti margarin i dodati mu ohlađen puding i narendanu koru limuna. Fil naneti preko jedne kore i poklopiti drugom. Preko posuti šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B/Lepaisrećna

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...